Через поради Бурбака та Каспрука чернівецька родина залишилася без субсидії

21.12.2018

ПроданПісля того, як чимало чернівецьких багатоповерхівок почали обслуговувати управлінські компанії, екс-мер Олексій Каспрук та його однопартієць по «Народному фронту» Максим Бурбак чомусь взялися захищати неефективні ЖРЕПи та закликали чернівчан не платити за послуги надані управлінськими компаніями.

При цьому, вони чудово розуміли, що борги за комуналку призведуть до того, що багато людей залишаться без субсидій. І, на жаль, у Чернівцях знайшлися ті, хто повірив популістичним закликам політиканів «Народного фронту», а тепер не знають, що робити. Адже через борги управлінським компаніям цих людей позбавили субсидій.

Зокрема, вчора у студію програми «Пряма відповідь» на ТРК «Чернівці», де підводив підсумки року секретар міської ради Василь Продан, зателефонував чернівчанин і розповів, як через Бурбака та Каспрука його родина залишилася без субсидії

«У мене двоє дітей, у мене була субсидія, прийшла управлінська компанія, я слухав розповіді  про те, що їм не потрібно платити. Я їм не платив, оскільки повірив Олексію Павловичу, і після цього у мене забрали субсидію. Допоможіть хоч чимось. Просто платити ту суму за комунальні послуги я вже не можу, тому що в мене сім’я. Але я послухавши їх, зробив так як вони хотіли.  І тепер я вийшов крайнім у цій ситуації. Що мені робити?», – розповів чернівчанин.

Василь Продан пообіцяв допомогти чоловіку із вирішенням цієї проблеми, і водночас нагадав чернівчанам, що за комунальні послуги треба платити, аби не опинитися у такій скрутній ситуації.

«Звичайно, якщо у вас є борги по комунальних платежах, ви не отримаєте субсидій.  Зверніться до мене і ми разом з нашим департаментом соціального захисту спробуємо вирішити цю проблему. Але, звичайно, за комунальні послуги треба платити», – зазначив секретар міськради.

При цьому, він нагадав, що закон про управлінські компанії приймався з подачі колишнього прем’єр-міністра і однопартіця Бурбака та Каспрука по «Народному фронту» Арсенія Яценюка. А також зазначив, що у людей був час, аби вибрати собі управлінську компанію, чи створити ОСББ. Якщо ж людей не влаштовує управлінська компанія, то вони самостійно можуть обрати собі іншу.

« Це не мої забаганки, це закон, який призначає таку процедуру. Було два роки, аби мешканці змогли вибрати собі управителя, або створили ОСББ і самі стали управителями будинку. Цей закон був прийнятий ще у 2015 році при уряді Яценюка, який зобов’язує міську владу прийняти рішення і призначити управлінські компанії там, де мешканці не змогли собі вибрати управителів.  Але навіть якщо на сьогоднішній день вас не влаштовують управлінські компанії, то ви можете провести збори будинку  і в кількості 50 квартир плюс одна квартира, прийняти рішення і відмовитися від управлінської компанії, яка вам не підходить.  Яка для вас чи задорога, чи не якісно надає вам послуги.  І ви можете або самі створити ОСББ і стати управителями, або вибрати собі будь-яку іншу управлінську компанію.  Ніхто нікому не зобов’язаний платити.  Не подобається ця управлінська компанія – переходьте до іншої», – підсумував Василь Продан.

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини