У Чернівцях обговорюють шляхи енергоефективності

04.12.2018

енергоефУ Чернівцях розпочалась дводенна конференція проекту «Енергоефективність у громадах ІІ», організована за підтримки Чернівецької міської ради. Учасників конференції привітав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

“Місто Чернівці має тривалий досвід співпраці з Німеччиною, зокрема в рамках проектів, що впроваджуються Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ). Спершу міська громада долучилася до діяльності проекту «Енергоефективність у будівлях», а згодом продовжила співробітництво в рамках проекту «Енергоефективність у громадах», очоливши унікальний міжрегіональний консорціум, так як до нього увійшли міста з трьох областей України (м. Чернівці – лідер консорціуму у партнерстві з м. Кам’янець-Подільський та м. Коломия). І зараз Чернівці серед п’яти українських міст є містом-ментором в рамках реалізації проекту “Енергоефективність в громадах ІІ”. Сьогоднішній захід – це чудова нагода для фахівців з різних міст України не тільки ознайомитися з поточним станом справ у містах-партнерах, а й обговорити виклики, що постають у процесі розробки і впровадження системи муніципального енергоменеджменту, а також обмінятися досвідом і власним баченням перспектив та планів щодо подальшої співпраці в рамках проекту задля сприяння сталого енергетичного розвитку громад міст-партнерів. Не можу сьогодні не наголосити на важливості підвищення енергоефективності задля забезпечення енергонезалежності й добробуту наших громад та вирішенні першочергових питань з енергозбереження та енергоефективності серед яких: підвищення енергетичної безпеки міста, розробка та впровадження енергозберігаючих технологій, впровадження нових джерел енергії, реконструкції та оновлення матеріальної бази комунальних підприємств міста”, – зазначив Василь Продан.

Також, очільник міста побажав всім плідної роботи та подякував організаторам конференції за можливість поспілкуватись з колегами з різних міст України. На заході представники проекту підведуть підсумки діяльності за 2018 рік, а міста-партнери поділяться своїми досягненнями на шляху впровадження системи муніципального енергетичного менеджменту, а також розкажуть про виклики, з якими вони зіткнулися. Особливістю даної конференції стане сесія «метч-мейкінгу» між містами та компаніями, що надають послуги у сфері енергоефективності. Протягом 2-х годин представники обох сторін детально обговорять потреби міст у сфері енергоефективності, можливі шляхи та умови залучення компаній до співпраці в цьому напрямку.

Окрім цього, представники проекту разом з містами проведуть планування подальшого співробітництва з огляду на існуючі потреби партнерів. На завершення учасники заходу відвідають енергоефективні об’єкти міста Чернівці, – пише прес-служба міськради.

DSC_0447

DSC_0438

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини