Голова Хотинської РДА визнав, що Бурбак наказав йому “прибрати” директора лісгоспу

22.11.2018

46489598_2296137193760890_1173015809748893696_oТрудовий колектив Хотинського лісгоспу повстав проти свавілля галузевого столичного керівництва та місцевої РДА

Працівники ДП «Хотинський лісгосп» на зборах трудового колективу, що відбулися 20 листопада, ухвалили звернення до центральної та місцевої влади – галузевої, виконавчої, представницької – з вимогою припинити свавілля у вирішенні кадрових питань і дати можливість нинішньому директору лісгоспу Івану Вілянському далі розвивати державне підприємство, яке він підняв з фінансової руїни і яке є сьогодні прибутковим та бюджетоутворюючим для всього Хотинського району.

Причиною велелюдного зібрання стала інформація про прийнятий таємно, з порушеннями чинного законодавства, наказ керівника Держлісагентства В.Н. Бондаря про розірвання трудового договору з директором ДП «Хотинське ЛГ» І.П. Вілянським.

Оскільки у самого Держлісагентства, а також у Чернівецького обласного управління лісового господарства не було і не має жодних причин для звільнення Івана Вілянського, підставу для наказу знайшли на стороні.

Голова Хотинської райдержадміністрації Петро Допіряк спрямував лист на ім’я в.о. голови Держлісагенства Володимира Бондаря про непогодження ним, кандидатури Івана Вілянського щодо перебування на посаді директора Хотинського лісгоспу.

Бурбак_Допіряк«Я запитав Петра Васильовича, які у нього раптом з’явилися претензії до лісгоспу та його керівництва, адже досі він постійно прилюдно відзначав високі здобутки Вілянського у розвитку лісогосподарського підприємства нашого району. Допіряк мені відповів, що у нього немає ніяких претензій, але він мусить робити те, що йому наказує народний депутат Максим Бурбак, – сказав у своєму виступі перед трудовим колективом заступник голови Хотинської райради Андрій Коломеєць. – За наявною у мене інформацією, директором нашого лісгоспу планують поставити особу, яка буде так само безвідмовно виконувати вказівки тих, кому байдужа доля державного підприємства, його трудового колективу, хто працюватиме не на бюджети держави, району і громад, а на приватні кишені зажерливих керівників і політиків. Після Майдану ми не можемо допустити такого свавілля, коли дорвавшись до влади окремі її представники відверто і нахабно плюють на державу та на людей».

«У разі подальшого ігнорування інтересів Хотинського держлісгоспу, невиконання наших справедливих вимог, залишаємо за собою право на проведення страйків, мітингів та інших акцій протесту, дозволених чинним законодавством», – йдеться у зверненні трудового колективу ДП «Хотинське ЛГ».

Світлана ІСАЧЕНКО, прес-служба ДП “Сторожинецьке ЛГ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини