Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності заступницею директора педколеджу ЧНУ

23.10.2018

скрЗа те, що заступниця директора педагогічного коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича Мирослава Сичова перешкоджала роботі кореспондента телеканалу «Україна» Володимиру Тимофійчуку, журналіст написав на неї заяву до поліції, а також поскаржився на некоректну поведінку освітянки міністру освіти та науки України Лілії Гриневич.

Кореспондент записував на території вишу інтерв’ю із випускницею коледжу для спецпрограми «Головна тема» про інклюзивне навчання. Про те, що інтерв’ю будуть записувати на території коледжу, Володимир Тимофійчук попередив вахтера, оскільки керівництва закладу не було.

Однак, під час запису інтерв’ю, неочікувано з’явилася Мирослава  Сичова, яка почала агресивно себе поводити та намагалася перешкодити роботі знімальної групи. Жінка погрожувала розбити камеру оператору, а самого кореспондента назвала «шизофренічним».

Що найцікавше, момент з лайкою та погрозами викладачки Сичової вирізали з програми, яка вийшла у ефір телеканалу «Україна» 21 жовтня.

 

За словами Володимира Тимофійчука, у чернівецькому педагогічному коледжі разом із Мирославою Сичовою працює родичка Арсенія Яценюка – його тітка – Марина Яценюк. Ймовірно, саме Арсеній Петрович і вплинув на керівництво каналу, аби відео зі скандалом не давати в ефір.

Мало того, журналіст стверджує, що до виходу програми у ефір, студентів коледжу змушували писати у соцмережах коментарі на підтримку заслуженого педагога Мирослави Сичової. А випускниця педколеджу Інна Георгіца, яка стала героїнею скандального інтерв’ю, також потерпіла від погроз збоку Сичової. Дівчина розповідає, що її залякували, мовляв, якщо скандал набере обертів, то й у неї будуть великі проблеми. Власне це можна почути і на відео.

Як відомо, наразі проти викладачки відкрито кримінальне провадження через перешкоджання журналістській діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини