У Магальському будинку-інтернаті перевіряльники виявили численні порушення (фото)

27.09.2018

1Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Чернівецькій області Леонід Мельников та координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Чернівецькій області Богдан Бойко і громадські монітори відвідали Магальський дитячий будинок-інтернат. На сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини опубліковані зауваги моніторингової групи.

Зокрема, група зафіксувала порушення вікової межі підопічних закладу: установа розрахована на проживання 75 осіб з інвалідністю віком від 4 до 35 років. Але на час моніторингу в інтернаті проживали 20 осіб віком від 35 до 63 років. У кімнаті реабілітації перевіряльники знайшли металеві прути, палиці, молоток та інші небезпечні предмети, які, ймовірно, могли використовувати для жорстокого поводження з підопічними.

У підвалах та на кухні знайдено зіпсовані продукти, а на кухні – протерміновані. Спостерігачі зауважили, що незважаючи на те, що в закладі є велика кількість харчів, підопічним видають зменшені порції страв. Окрім того, через незаповнені журнали обліку бракеражу продукції та відсутній підрахунок отримання благодійної допомоги важко перевірити залишок деяких продуктів.

Група виявила медичні препарати із закінченим терміном придатності. У деяких підопічних прострочені індивідуальні програми реабілітації. Пандус до лежачих хворих не відповідає державним будівельним нормам.

За результатами перевірки встановлено, що троє працівників інтернату, зокрема директор, є опікунами у 37 підопічних. Опікуни переважно не використовують 25% особистих пенсійних коштів вихованців. Кошти 44 підопічних за ініціативою директора у 2016 році були переведені на депозитні рахунки, загальною сумою понад мільйон гривень. При цьому облік витрачених коштів підопічних не ведуть.

На думку моніторингової групи, лозунги закладу «Легко любити красивих і здорових, спробуй полюбити замурзаних і хворих» та «Праця позбавляє людину від трьох головних зол: нудьги, пороку і нужди», які розміщені у закладі, принижують людську гідність.

Серед позитивних моментів моніторингова група відзначила дотримання чистоти, встановлені сучасні вікна, ремонт водонапірної споруди. У вихованців є можливість дивитися телевізор, і вони часто гуляють на чистому повітрі, – пише promin.cv.ua.

2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини