Каспрук та Бурбак вихвалялись, що вибили 12 мільйонів на усунення проблеми підтоплення залізничного вокзалу, хоча знали, що грошей не буде

28.08.2018

вокзалОдне із питань телеглядачів, під час прямого ефіру секретаря Чернівецької міськради Василя Продана у програмі «Чия правда», стосувалось підтоплення після кожної зливи залізничного вокзалу. Чернівчани обурені, адже Олексій Каспрук та його однопартієць по «Народному фронту» Максим Бурбак заявляли в усіх ЗМІ минулого року, що місту виділили 12 мільйонів на вирішення цієї проблеми.

Та виявилось, що насправді ніхто гроші не виділяв, і це була лише піар-акція Бурбака та екс-мера Каспрука. Про це відповідаючи на запитання розповів секретар міськради.

«Гроші взагалі не виділяли. Це просто була піар-акція, коли один з депутатів на сесії Верховної ради сказав, що «я вимагаю для Чернівців дати 12 мільйонів», Прем’єр міністр сказав «я даю цих 12 мільйонів». Всі пройшлись по всіх ефірах і розказали, які вони розумні і хороші, що вони стільки грошей вибили. А по суті ніяких грошей не виділялося.

Сказали, що «це неможливо виділити, бо це планувалося з коштів, передбачених для стихійного лиха, а це не було стихійне лихо, а безгосподарність і забиті зливові каналізації. А так ми не можемо».  Це був 2017 рік.

А коли у 2018 році депутати це передбачили у бюджеті міста, то ні тоді не дали, ні у 2018 році не передбачили.

А на тих комісіях, які відбувалися під головуванням Кушнірика,  було прийнято рішення виділити 600 тисяч гривень з міського бюджету на те, щоб зробити тільки проектні роботи. Тобто до реальних робіт там ще дуже далеко», – розповів Василь Продан.

Звісно, що і Бурбак, і Каспрук знали, що гроші не виділять без проекту, але тим не менш задля свого піару поширювали неправдиву інформацію про їх виділення.

Проте секретар міськради переконаний, що проблему все ж вдасться вирішити.

«Я думаю, ми знайдемо краще технічне  рішення для того, щоб не підтоплювало вокзал», – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини