Каспрук виконав лише половину обіцянок

30.07.2018

каспрук_дорожній знакСеред них, що в Чернівцях повноцінно працюватиме 3G та буде встановлений економічно обґрунтований тариф в маршрутках.

Минулого тижня міська рада Чернівців проголосувала за відставку мера Олексія Каспрука. Рішення про дострокове припинення його повноважень підтримали 29 депутатів. До призначення позачергових виборів обов’язки мера виконуватиме секретар міськради Василь Продан.

Каспрук обіймав посаду міського голови Чернівців із кінця травня 2014 року. За чотири роки він дав 84 обіцянки, з яких 43 виконав (51%), а 12 – провалив. Ще з 29 впоратися не встиг, – повідомляє «Слово і діло».

Ми проаналізували ці обіцянки і виявилось, що у невиконаних значаться серйозні питання життєдіяльності та розвитку міста. А ось у виконаних обіцянках більшість, по суті, не стосуються особливо господарки міста, або ж взагалі невиконані.

Так, до прикладу, виконаною рахується обіцянка створити комунальний автобусний парк. У коментарі сайту зазначається, що ЧТУ налічує 83 тролейбуси, тому обіцянку Каспрука створити комунальний автобусний парк можна вважати виконаною.

Також екс-мер виконав обіцянку не звільняти начальника управління освіти Мартинюка, хоча освіту Чернівців визнали найбільш корумпованою в Україні, а минулого року на хабарі в 230 тисяч затримали чиновника цього управління.

Ну і далі подамо списком ще пару прикладів виконаних обіцянок, які схоже були більше для кількості, ніж для якості.

 – Каспрук пообіцяв залатати вулицю Щербанюка асфальтним боєм.  Перший же дощ вимив увесь асфальтний бій на який витратили тисячі гривень.

 – Заявив, що подасть до суду на депутата «Рідного міста». Суд Каспрук з тріском програв в усіх інстанціях.

 – Каспрук пообіцяв, що у 2017 році ініціює питання про достроковий розпуск Чернівецької міської ради. Верховна рада і досі не бачить законних підстав для призначення перевиборів.

 – Заявив, що на дитячих майданчиках встановлять столи для гри у настільний теніс. Про цю обіцянку ми навіть писали, як у списку з 10 тенісних столів частини ми за вказаними адресами навіть не виявили.

 – Каспрук пообіцяв, що для будівництва нового стадіону виділить близько 3 млн грн. Стадіон мали здати в 2016-му році, він і досі будується.

 – Планує залучити майже 9 мільйонів євро для впровадження енергозберігаючих заходів у навчальних закладах Чернівців. За невикористання цього кредиту міськрада змушена була платити штрафи.

 – Каспрук заявив, що «Чернівціводоканал» отримає кредит від німецького держбанку KfW на суму близько 17 млн євро. Роботи по цьому кредиту і досі не проводяться.

 – Каспрук пообіцяв запровадити «Картку чернівчанина». Картку запровадили, але за три роки вона повноцінно так і не запрацювала

 – Каспрук пообіцяв навесні 2016 року розпочати укладання бруківки на вулиці Богдана Хмельницького. Вулицю офіційно і досі не здали, а бруківка вже руйнується.

 – Каспрук пообіцяв, що до кінця 2015 року відремонтованою вулицею Б. Хмельницького можна буде користуватись. Лише в жовтні 2017-го року вулицю відкрили для транспорту.

 – Каспрук заявив, що через 2-3 місяці в Чернівцях повноцінно працюватиме 3G. Замість цієї обіцянки можна пообіцяти, що зранку зійде сонце.

 – Каспрук заявив, що з часом буде встановлено економічно обґрунтований тариф на перевезення у маршрутках. Економічно обгрунтований тариф і досі не встановлений.

   Впорядкувати та розширити парки і сквери міста. Наврядчи хтось з чернівчан пам’ятає коли у нас розширювались парки та сквери.

Тож, якщо взяти лише реально виконані обіцянки, які покликані на запровадження змін у місті для підвищення рівня комфортності громадян, ми побачимо, що за 4 роки, такі обіцянки можна порахувати на пальцях однієї руки. Зрештою, як виконував Каспрук обіцянки може побачити кожен громадянин прогулявшись «комфортними» чернівецькими тротуарами чи проїхавшись розбитими міськими дорогами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини