У Чернівцях не вистачає тролейбусів на маршрутах

23.07.2018

тролейбусНезважаючи на  запевнення Каспрука, що під час, так званого, транспортного експерименту, ЧТУ збільшить кількість тролейбусів на маршрутах, в реальності «рогатих» на вулицях міста не побільшало.

До такого висновку дійшли фахівці «Центру реформ та розвитку – Чернівці».

Командою ГО «Центр реформ та розвитку» за період з 04.07.2018р. по 12.07.2018р., по системі http://www.transport.cv.ua був проведений моніторинг кількості тролейбусів на маршрутах у визначені години (7:00, 8:00, 12:00, 16:00, 18:00, 21:00 та 22:00). З проведеного моніторингу можна зробити наступні висновки:

Недоліком даної системи є велика кількість невизначених тролейбусів на маршрутах. Тобто зайшовши на сайт http://www.transport.cv.ua, можна побачити внизу переліку маршрутів – невизначені. Там ми бачили номера тролейбусів, які курсують по місту, але не прив’язані до жодного з маршрутів, і їх важко відслідкувати. Тому кожен користувач електротранспортом не має змоги чітко розподілити свій час, а повинен сидіти на зупинці і чекати коли ж приїде його тролейбус. Кількість невизначених тролейбусів в деякі періоди часу сягали 22 штук. Дану проблему потрібно вирішувати!

В загальному КП «Чернівецьке тролейбусне управління» випускає ту кількість тролейбусів на маршрути, яку вона має можливість, Адже як вже неодноразово говорилось очільниками міста КП «Чернівецьке тролейбусне управління» не вистачає водіїв і це унеможливлює максимізувати випуск тролейбусів на лінію. В середньому в день можна було спостерігати від 23 у вихідний день до 36 в будній день тролейбусів, а у пікові години максимально на лінії одночасно перебувало 50 тролейбусів.

Незважаючи на те, що дублювання маршрутів зняли кількість тролейбусів не збільшилась.

Навіщо було купляти нові тролейбуси, якщо більше двох за період моніторингу на маршрутах не було. На 11 тролейбусному маршруті протягом досліджуваного періоду перебувала недостатня кількість тролейбусів. Досить часто люди, чекаючи на даний тролейбус не могли його дочекатись і їм доводилось їхати з пересадками. Але чи в ремонті вони були, чи це все ж таки не вистачає висококваліфікованих працівників? На це питання надіємось ми зможемо отримати відповідь.

Тролейбусів на маршруті №5 недостатньо. Для нормального функціонування маршруту їх потрібно 12 штук, виходячи з того що інтрервал руху між ними повинен бути 5 хв, а в середньому за період дослідження 5-6 за день, максимальна кількість була 9 тролейбусів на маршруті, хоча в деякі моменти бувало і менше. Але тут звичайно могли бути і технічні моменти коли система GPRS не могла визначити кількість тролейбусів на маршруті.

Отже, для нормального функціонування електротранспорту в м. Чернівці необхідно забезпечити необхідну кількість тролейбусів, налагодити систему GPRS моніторингу і тільки тоді він буде комфортним і буде приносити доходи КП «Чернівецьке тролейбусне управління».

тролейбуси1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини