Нові тролейбуси з Дніпра, які придбав Каспрук, більше стоять на ремонті, ніж їздять, – Василь Продан

09.07.2018

продан3Кредит Європейського банку реконструкції та розвитку для придбання 50 нових тролейбусів змусив би місто заради нових машин економити на ремонті доріг, фасадів та розбудові інфраструктури міста. Про це у програмі «Діалоги» заявив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

За його словами, 30 тролейбусів з Європи, придбані за останні два роки, є виключно ініціативою депутатського корпусу. У той час, як мер хотів брати електротранспорт в кредит.

«З огляду на свій досвід, можу з упевненістю сказати, що український тролейбус не буває якісним. У кращому разі, це рівень «Таврії». Ми придбали 4 білоруські «МАЗи», вироблені в Дніпропетровську. Нам вони обійшлися дорожче у порівнянні з іншими містами – 7,5 мільйона за 1 тролейбус. За ці кошти можна було взяти 8–10 тролейбусів із Європи.

Натомість ці нові більше стоять, ніж їздять. Вони чітко показали, що було би, якби таких було півсотні: 20–30 із них постійно стояли би на ремонті. А ми за них продовжували би платити кредит, відмовляючись від доріг, тротуарів, освітлення, стадіонів, садочків. Відтак, 200–300 мільйонів ми би переплатили лише за цей кредит», – заявив секретар міськради.

За словами Василя Продана, місту вистачає витрат і без сплати кредиту ЄБРР. Наприклад, тролейбусне управління має 3 автобуси, кожен із яких щодня приносить збитків на 2000 гривень. Водоканал отримує допомогу на суму в 100 мільйонів гривень на рік, МіськШЕПу виділили 3 мільйони минулої сесії, а погашення боргів комунальних підприємств перед Обленерго обходяться місту у 20–30 мільйонів, – пише promin.cv.ua.

«Тим часом, сплачуючи кредити і дотуючи збиткові комунальні підприємства, ми не можемо нормально розбудовувати інфраструктуру міста, бо всі кошти йдуть на покриття збитків. Чому місто повинно працювати на кредити міської влади та комунальників?» – зазначив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини