Які тролейбуси сьогодні потрібні місту. Василь Продан та Олексій Каспрук розповіли про вирішення проблеми електротранспорту у Чернівцях

03.06.2018

тролейбус11Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан та міський голова Олексій Каспрук у програмі “Суть Речей” на Радіо 10 розповіли про своє бачення вирішення проблем електротранспорту у Чернівцях.

«Нам треба купувати доступний електротранспорт, ні в якому разі не купувати такі тролейбуси, як купили останні 4-ри. Вони дуже ламаються. Такі машини згоріли в Сімферополі, зупиняються такі тролейбуси у Чернігові, у Сумах, якщо виробництвом тролейбусів займаються непрофільні підприємства, то так і виходить. Ми корпус отримуємо з Білорусі, електроніку – з Молдови, то як ми підтримуємо вітчизняного виробника?

Думаю,що нам треба придбати до наступного року до 80-ти тролейбусів з Європи, забезпечити весь центр таким транспортом, щоб був виключно електротранспорт у центрі. А вже довозити з околиць автобусами», – зазначив Василь Продан.

тролейбус12Натомість Олексій Каспрук переконаний, що потрібно закупляти нові тролейбуси, оскільки вони ламаються рідше ніж старі.

«Я підтримую позицію, що на центральних вулицях має їхати електротранспорт, але я не впевнений, що нам треба вкладати наші гроші у купівлю бувших у вжитку тролейбусів, у нас є 90 тролейбусів у тролейбусному депо, але у нас брак водіїв тролейбусів. Сьогодні не думаю, що варто вкладати гроші, щоб купувати десятки вживаних тролейбусів і вони ламаються ще частіше, ніж тролейбуси нові, тому  в будь-якому випадку це не вирішить проблему», – зазначив мер.

Нагадаємо, що нещодавно 40-річний тролейбус «Шкода» тягнув у депо поламаний новий тролейбус.

В п’ятницю з чотирьох нових тролейбусів з Дніпра на лінії вийшов лише один, оскільки три інших одночасно поламались.

За матеріалами ІА «АСС»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини