Через безгосподарність чиновників Ратуші місто знову втратило мільйони гривень

30.05.2018

грошіЧернівецькі чиновники розмістили в «Ощадбанку», яким керує однопартієць Каспрука по «Народному фронту» Андрій Пишний, 200 мільйонів бюджетних коштів під 13% річних. В той час як інші вкладники, в тому числі і комунальні підприємства, чомусь розміщають свої депозити у цьому ж банку на більш вигідних фінансових умовах.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу звернув увагу секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«Міська рада розміщує 200 мільйонів депозиту під 13%, а маленьке комунальне підприємство «Спецкомунтранс» розміщує під 16%.

Скажіть будь-ласка кому дісталися 3% від 200 мільйонів? Нібито ніхто не винний, нібито так сталося. Ну розмістили під 13%, ну а хто що порушив. Але ця дія явно корумпована», зазначив Василь Продан.

Якби кошти громади були розміщені за нормальною відсотковою ставкою, то місто додатково би заробило 6 мільйонів гривень, які можна було б спрямувати на ремонт доріг, закупівлю тролейбусів, ремонт та будівництво соціальних об’єктів. Однак, через злочинну бездіяльність деяких посадовців місто ці кошти втратило. Хоча не виключено, що ці 6 мільйонів осіли в чиїхось кишенях, як “подяка” від “Ощадбанку” за розміщення депозиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини