Чернівчани просять провести обробку парків і скверів від кліщів

13.05.2018

Akaricidnaya_obrabotka_uchastka_ot_kleshej_kak_prohodit_procedura_samostoyatelno_ili_najti_ispolnitelya_3Петиція з проханням акарицидної обробки парків та скверів у Чернівцях була зареєстрована 11 травня. Чернівчани просять обробляти парки та сквери в період найбільшої активності кліщів, щоб убезпечити маленьких дітей, які найбільше перебувають у зоні ризику від загрози інфікування небезпечними хворобами.

«Останніми роками все більше і більше людей інфікуються через укус іксодових кліщів. Водночас ці створіння переносять збудників різних захворювань – енцефаліт, кліщовий параліч, хвороба Лайма . Більше 30% кліщів є переносниками хоча б одного із семи збудників інфекційних захворювань, ще 30% — одночасно можуть мати до 3 інфекційних агентів. Кліщовий бореліоз або  хвороба Лайма характеризується важким перебігом, ураженням різних органів та систем (шкіри, серця, суглобів, нервової системи, органів зору тощо).

Найбільше у зоні ризику знаходяться маленькі діти, які часто граються у траві та парках ! Крім того, щорічно сотні тварин страждають та помирають через неймовірно велику кількість інфікованих кліщів .

Для запобігання серйозних наслідків зараження населення небезпечними хворобами та мінімізації укусів кліщів просимо провести АКАРИЦИДНУ ОБРОБКУ парків, скверів та інших лісопаркових зон у періоди найбільшої активності кліщів, а також винести та прийняти рішення про проведення щорічної акарицидної обробки у м. Чернівці», – йдеться у тексті петиції.

Наразі за два дні петицію підтримали 116 чернівчан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини