Проект рішення про дострокове припинення повноважень Каспрука опублікований на сайті міськради

27.04.2018

КаспрукЗа словами секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана на підготовку ним відповідного проекту рішення на травневу сесію вплинула низка незаконних розпоряджень Каспрука, його неспроможність справлятися зі своїми посадовими обов’язками та вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності міста, а також процвітання корупції серед підлеглих міського голови.

«Розпорядження міського голови про звільнення головних лікарів декількох міських лікарень були визнані незаконними та скасовані судами. Мало того, цими незаконними рішеннями були нанесені збитки бюджету. Бо після того, як відсторонений керівник поновлювався на посаді, йому виплачували по 100-200 тисяч гривень компенсації. Тобто, незаконне рішення приймав міський голова, а втрати несе міський бюджет», – повідомив секретар міської ради.

Також він нагадав, що згідно опитування групи «Рейтинг» Чернівці займають перше місце в Україні по корупції в освіти, а Каспрук робить вигляд, що у цьому не має нічого страшного.

«Міського голову це влаштовує. Жодних кадрових змін в цій сфері ми не бачимо. Мало того, жоден з тих людей, яких звинувачують в корупції і які були затримані правоохоронними органами, не був звільнений ні міським головою, ні його безпосередніми підлеглими», – зазначив Василь Продан.

Неспроможність Каспрука проводити нормальну кадрову політику призвела до того, що на важливі посади потрапляють випадкові люди з низьким фаховим рівнем. Це дуже добре видно по керівникам комунальних підприємств, які паразитують на міському бюджеті і за останні декілька років на покриття своїх збитків отримали з міської казни 670 мільйонів гривень. Та й взагалі, уся сфера житлово-комунального господарства перебуває у жалюгідному стані. Розбиті дороги, погане вуличне освітлення, неякісне водо- та теплопостачання, безгосподарність чиновників, які не в стані ефективно використати кошти на покращення інфраструктури міста.

«Такий стан житлово-комунального господарства обумовлюється тим, що люди на ці посади призначаються без конкурсу, за принципом особистої відданості: друзі, куми та однопартійці.

Я неодноразово казав, у випадку коли така безгосподарність у місті буде продовжуватися, я зареєструю проект рішення про припинення повноважень міського голови.

Цей документ іще не означає, що міський голова залишить своє крісло. Аби його повноваження були припинені, потрібно дві третини голосів депутатського корпусу, це 28 народних обранців. На травневій сесії будемо визначатися, на роздуми є майже місяць. І ми чітко побачимо, кого з депутатів влаштовує ситуація, яка склалася в місті, а кого – ні», – підсумував Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини