Суд визнав міського голову винним у корупції

25.04.2018

суд4Йдеться про що він не повідомив про наявний реальний конфлікт інтересів при голосування за призначенні собі та своїм підлеглим премій у розмірі 150-300% від посадового окладу. Що є порушенням ч1. ст. 172 прим. 7, а також ч 2 ст. 172 прим. 7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

«Таке збільшення граничного розміру премії пов’язано не з прогнозованим збільшенням обсягу роботи та більш якісним, оперативним, своєчасним виконанням завдань, або з більш інтенсивною та ефективною роботою у 2017 році, а – з метою збільшення рівня своєї заробітної плати за рахунок премії», – повідомляє прес-служба Зарічного районного суду міста Суми, який визнав Сумського міського голову Олександра Лисенка винним у вчинені відповідних корупційних діянь.

Щоправда, при цьому суд не оштрафував міського голову у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідності.

Нагадаємо, що НАЗК склав два протоколи про корупційні діяння  на Чернівецького міського голову Олексія Каспрука, який теж голосував за призначення собі премій. Однак, чернівецькі судді виявилися більш ліберальними, ніж їхні колеги з Сум та не знайшли у діях Каспрука ознак корупційних правопорушень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини