Водійку, яка на пішоходному переході збила дівчинку, амністували

10.04.2018

перехід дтп дитинаШевченківський районний суд Чернівців виніс вирок жінці, котра збила дитину на пішохідному переході.

Як йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 25 липня 2017 року приблизно о 19.30 обвинувачена на автомобілі «Volkswagen – Golf» рухалася вулицею Героїв Майдану у Чернівцях зі сторони проспекту Незалежності. Поблизу готелю «Турист» жінка збила дівчинку, що разом з батьком переходила дорогу. У залі суду свідки зазначили, що на переході у той момент стояли автівки, що пропускали пішоходів. Водійка «Volkswagen» проявивила самовпевненість і неуважність та не звернула увагу на дівчинку, котра переходила дорогу.

За словами очевидців, авто протягнуло дитину на капоті вздовж 10-15 метрів. Через аварію вона отримала тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя. Дівчинка перенесла декілька важких оперативних втручань та, за висновками лікарів, у майбутньому ще потребуватиме складних пластичних операцій.

Обвинувачена пояснила свої дії переляком від несподіваної появи дитини на переході. Через хвилювання вона переплутала педалі «газ» та «гальма», в результаті чого вчинила наїзд на дівчинку. Під час лікування дитини, слідства у цій справі та на судовому засіданні вона не попросила вибачення ні у потерпілої, ні у її мами, які зазнали моральних страждань.

Суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на три роки. Однак, на підставі ст. 75, 76 КК України її звільнили від відбування призначеного основного покарання і призначили дворічний термін умовно. Але на підставі ст. 1 п. «в» Закону України «Про амністію у 2016 році» жінку звільнили від відбування призначеного покарання у зв’язку з амністією.

Винуватиця аварії сплатить матері потерпілої дівчинки вісімсот тисяч гривень моральних збитків.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини