До Чернівців прибули два нові тролейбуси, які невдовзі вийдуть на маршрути (фото)

06.04.2018

trol1Майже 15 мільйонів гривень минулого року виділили депутати Чернівецької міської ради на придбання цих двох низькопідлогових тролейбусів вітчизняного виробництва.

Тролейбуси пройшли відповідні випробування і за півтора тижні мають курсувати вулицями міста.

Нові тролейбуси із низькою підлогою, обладнані підйомником для людей із інвалідністю. Машина може проїхати до 15 кілометрів без підключення до контактної мережі, тобто використовуючи одну батарею. Тут є кондиціонер, сміттєві баки, а в салоні може поміститися до 90 пасажирів. Також тролейбус оснащений спеціальними камерами. У тролейбусному управлінні зараз проводять курси для водіїв, що будуть керувати цими машинами.

При цьому, чиновники Ратуші що нині проблема полягає не стільки у кількості тролейбусів у ЧТУ, в тому, що катастрофічно не вистачає водіїв, щоб виводити їх на маршрути.

«Зараз проблема така, що водіїв більше бракує аніж самих машин», – зазначає заступник міського голови Володимир Середюк.

Курсувати вулицями міста нові тролейбуси мають через півтора тижня, за маршрутом вулиць Гагаріна-Головна. Однак, у водіїв є певні побоювання стосовно надійності цих машин на чернівецьких дорогах.

«Подивимось, що камінь покаже. Бо в нас не асфальт, у нас бруківка, а такі машини не люблять тряску», – розповів водій тролейбуса Василь Беженар.

trol2

trol3

Джерело: bukovyna.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини