Буковинські прикордонники, які “кришували” контрабанду цигарок, отримали умовний термін

29.03.2018

прикордонникГлибоцький районний суд Чернівецької області виніс вирок двом військовослужбовцям Державної прикордонної служби, які сприяли іншим особам переправляти через українсько-румунський кордон сигарети.

Обом призначено умовний термін. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, в опублікованому рішенні йдеться, що «у липні 2017 року інспектор прикордонної служби відділу «Черепківка» дійшов домовленості із іншою особою сприяти організованому останнім незаконному переправленню кількох осіб через державний кордон України з метою переміщення до Румунії тютюнових виробів поза пунктами пропуску».

Для такої діяльності обвинувачений залучив іншого інспектора прикордонної служби того ж відділу «Черепківка». У визначений час, знаючи про намір контрабандистів незаконно перейти через кордон для переміщення сигарет, прикордонники «умисно не вжили визначених вимогами Інструкції заходів з виявлення та припинення вказаного правопорушення».

Такі випадки допомоги контрабандистам обвинуваченими прикордонниками були непоодинокі.

«Таким чином, обвинувачені вчинили кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 332 КК України, тобто сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання порад та усунення перешкод, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох осіб службовою особою з використанням службового становища», – йдеться у судовому рішенні.

Вони повністю визнали свою вину та сприяли слідству у викритті інших злочинів.

Враховуючи вищезазначене, суд призначив першому обвинуваченому прикордоннику покарання у вигляд 5 років позбавлення волі, одночасно звільнивши його від відбуття основного покарання та призначив умовний термін – 2 роки.

Інший прикордонник також засуджений до 5 років позбавлення волі. Однак тим же судовим рішенням звільнений від відбуття основного покарання та призначено умовний термін строком один рік. – пише acc.cv.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини