Через бездіяльність чиновників Ратуші руйнуються будівлі колишнього тубдиспансеру

26.03.2018

тубдиспансерРік тому, 24 березня 2017 року, було ліквідовано міський протитуберкульозний диспансер. Оскільки заклад мав обласне підпорядкування, рішенням сесії обласної ради його пацієнтів і медперсонал перевели до облтубу. Що ж до корпусів і 0,7 га землі під ними, які були і є власністю міста, то дати їм раду мала влада Чернівців. Чого, однак, не сталося досі.

«Внаслідок реорганізації міськтубдиспансеру та його об’єднання із обласним, вивільнилося чотири будівлі, загальною площею понад тисячу квадратних метрів. Медичний заклад був лише їх балансоутримувачем, а власником є територіальна громада Чернівців. Попри це, незважаючи навіть на відповідне рішення міської влади, підписати акт прийому-передачі їй же її майна не можемо з літа», – розповів promin.cv.ua голова ліквідаційної комісії, керівник СТМО «Фтизіатрія» Іван Гавриш.

Згідно з рішенням виконкому Чернівецької міськради ще від 27 липня 2017 р., протягом місяця будівлі, де раніше містився тубдиспансер, мало взяти на баланс комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №4. Однак робити це категорично відмовилося. На бік підлеглих стало керівництво департаменту ЖКГ, мотивуючи відмову тим, що зведені більше століття тому будівлі потребують значних коштів на утримання чи бодай на охорону, а їх торік у міському бюджеті не передбачили. Не мали таких грошей і медики, які у зв’язку із закінченням роботи ліквідаційної комісії та безрезультативністю своїх неодноразових звернень до міської влади з приводу майна на вулиці Максимовича врешті подали до міськради односторонній акт його передачі місту.

Спробувати знайти йому господаря збиралися на останньому засіданні виконкому міськради та через відсутність директора департаменту ЖКГ, у відання якого планували передати споруди на вулиці Максимовича, цього так і не сталося.

Тим часом полишені напризволяще будівлі у густонаселеному житловому мікрорайоні поволі перетворюються на бомжацьке кубло та розкрадають. Лише протягом однієї ночі у грудні, за інформацією колишнього головного лікаря міськтубдиспансеру Алли Мороз, невідомі зрізали у будівлях півтора десятка чавунних батарей, з приводу чого (як і в інших подібних випадках) сюди довелося викликати поліцію. Відтак хтозна, чи не повторить міськтуб долю Цецинського замку, який іще позаминулого століття спритні чернівчани до останнього камінчика розтягли на будівництво власних будинків (з тією різницею, що повтор ризикує поширити містом паличку Коха).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини