У Чернівцях пенсіонерка віддала псевдополіцейському 10 тисяч гривень

22.03.2018

грошіДо Садгірського відділення поліції звернулася 80-річна жителька Чернівців, яка повідомила, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа грошима у сумі 10 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що того дня до потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції. Псевдополіцейський повідомив, що донька її у поліції за пошкодження телефону, і для вирішення питання потрібні гроші у сумі 10 тисяч гривень. Після чого потерпіла перерахувала вказану суму на рахунок, який надали шахраї.

Того ж дня, у пастку до аферистів потрапила 41-річна жителька Сторожинеччини. Потерпілій зателефонували невідомі та представилися працівниками банку. Зловмисники повідомили, що для безпеки потрібно зняти гроші з картки та перерахувати їх на інший рахунок. Слухаючи по телефону підказки шахраїв, заявниця перерахувала на їхній рахунок 8 тисяч гривень.

Дізнавшись, що їх ошукали, потерпілі звернулися до поліції. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, – повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини