Чиновники визнали, що не можуть подолати жебрацький бізнес на вулицях Чернівців

21.03.2018

жебракТакий висновок можна зробити із відповіді на електронну петицію у якій йшлося про необхідність викорінення у Чернівцях жебрацького бізнесу.

Зокрема, у зверненні зазначалося, що значна частина жебраків є шахраями, а також, що у місті є люди, які контролюють цей бізнес та змушують інвалідів займатися жебрацтвом.

В свою чергу, у відповіді на петицію йдеться, що питання запобіганню жебрацтва не врегульоване чинним законодавством, а тому міська влада не має повноважень для боротьби із жебрацьким бізнесом.

«На даний час питання жебрацтва та запобігання «жебрацькому бізнесу» чинним законодавством України не врегульоване, що не дає можливості органам місцевої влади застосувати дієві засоби впливу для подолання цього явища. Варто відзначити, що жебрацтво не заборонене та не є злочином.   

 Дієвим засобом задоволення Вашої петиції, на нашу думку, є прийняття Чернівецькою міською радою звернення до Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питань жебрацтва та запобігання «жебрацькому бізнесу», а також визначення повноважень відповідних державних органів та органів місцевого самоврядування в цій сфері», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, що місяць тому на околиці Садгори виявили будинок, де проживали інваліди по зору, яких «підприємливий» мешканець Закарпаття організував для збору милостині на вулицях міста. Люди переконували правоохоронців, що жебракували добровільно. Тож, організатора жебрацького бізнесу навіть не затримали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини