Чи врятує супутникова ліцензія каналу “ТВА” рейтинги Бурбака та “Народного фронту”?

06.03.2018

тваПісля гучного продажу телеканалу «Еспресо», партія «Народний фронт» не планує послаблювати свій вплив в медіасфері, тим більше за рік до виборів. Партія сконцентрувалася на розвитку мережі мовлення свого регіонального активу – чернівецького обласного телеканалу ТВА.

Приблизно місяць тому канал подав заяву до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб отримати супутникову ліцензію, і чекає позитивного рішення. На сьогодні у каналу є тільки ліцензія на ефірне аналогове мовлення на Буковині.

Не так давно канал втретє за останні два роки змінив власників: замість Михайло Прозоровського, директора чернівецького ринку «Добробут», власником каналу ТОВ «ТРК ТВА» стала Наталя Гірман, дружина голови наглядової ради банку «Альянс» Юрія Гірмана (власник банку – засновник і співвласник страхової групи «АСКА» Олександр Сосіс (86,57%).

У статутному фонді підприємства зазначено 562,815 тис грн. Реальні власники телеканалу не змінилися – це сім’я Бурбаків і лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, які, як відомо,  володіють ринком «Добробут» та іншими бізнесами в Чернівцях.

Директором телеканалу залишається Вадим Пелех, він же помічник глави депутатської фракції партії «Народний фронт» у Верховній Раді Максима Бурбака.

Чоловік нової власниці каналу ТВА також тісно пов’язаний з Бурбаком: у 2015-2016 роках Гірман був помічником Бурбака у Верховній Раді, а в 2014-2015 – директором департаменту держвласності Мінінфраструктури при міністрі Максимові Бурбаку.

З 2011 по 2014 Гірман був директором департаменту екологічної безпеки та дозвільної системи Держслужби геології і надр. Починав роботу в держструктурі з посади заступника начальника, а пізніше став начальником управління дозвільно-ліцензійної діяльності у сфері надрокористування.

Гірман декларує 4,5 млн грн готівкою і квартиру у Чернівцях. Про діяльність його дружини, на яку оформлений телеканал, інформації немає.

У коментарі Вадим Пелех запевняв, що великих планів щодо переїзду у каналу немає: «ТВА – регіональний канал, повністю переїжджати до Києва не плануємо. Хіба корпункт відкрити. Актуальний у нас переїзд в нову студію, яка будується в Чернівцях. Супутник – справа дорога і це далека перспектива. Перед цим нам хоча б цифрову ліцензію хотілося б отримати, над цим зараз працюємо».

Нагадаємо, ТВА був заснований в 2006-му кумами Василем Забродським і нинішнім главою «Ощадбанку» Андрієм Пишним. Спочатку канал ретранслював «Ентер-фільм», а  пізніше запустив власне мовлення. У 2013-му між власниками стався конфлікт, який трактувався як рейдерське захоплення з боку другого, після чого канал перестав транслюватись. У 2015 році власники підписали мирову, умовою якої був вихід Забродського, а єдиним власником каналу стала дружина Пишного Людмила.

У листопаді 2016-го ТВА був переписаний на Михайла Прозоровського, якого чернівецькі ЗМІ називають «смотрящим» за бізнесами Арсенія Яценюка і Максима Бурбака.

Джерело: mediananny.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини