Перемога у Стокгольмі здобута не всупереч, а завдяки газовим контрактам 2009 року

01.03.2018

NaftoGСтокгольмський арбітраж примусив Росію виконувати контракт  про транзит природного газу на підставі цього контракту.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко в інтерв’ю парламентським журналістам.

Сергій Власенко привітав рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту про транзит природного газу територією України. І нагадав, що Стокгольмський арбітраж не ухвалює політично вмотивовані рішення, виходячи з симпатій чи антипатій, а лише тлумачить діючі контракти і виносить рішення.

Народний депутат зазначив, що в один день, 19 січня 2009 року, у Москві було підписано два контракти – про купівлю-продаж і про транзит терміном на 10 років, з формульною ціною та з принципом «бери або плати». Саме завдяки цим контрактам здобуто перемогу в суді, який примусив росіян сплатити за невиконання їхніх умов, бо починаючи з 2010 року Російська Федерація не виконувала і не доплачувала за обсяг газу, який мала прокачувати територією нашої держави.

Сергій Власенко звернувся до президента Петра Порошенка та до екс-президента Віктора Ющенка з пропозицією вибачитися перед лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко за весь той бруд, який лився на її адресу впродовж багатьох років щодо підписаних газових контрактів.

Народний депутат від «Батьківщини» нагадав, що питання ціни на газ перетворилося на велику спекуляцію. Якби сьогодні газ постачався в Україну за контрактом 2009 року, то вартість російського природного газу була би близько 140-150 дол. США. Натомість зараз людям продають український газ по 280 дол. Відповідальні за це чинний уряд та президент.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини