Депутат від “Народного фронту” погрожував розправою генпродюсеру одного з телеканалів

24.01.2018

Народний ФронтДепутат від фракції “Народний фронт” у телефонному режимі погрожував розправою генеральному продюсеру і ведучій телеканалу ZIK Наташі Влащенко.

Така заява опублікована на сайті телеканалу. – повідомляє ua1.com.ua.

Повідомляється, що загрози почали надходити в зв’язку з недавнім інтерв’ю в рамках авторського проекту “HARD” з екс-заступником глави адміністрації президента при Віктору Януковичу Андрієм Портновим.

“Вчора за 10 хвилин до ефіру мені подзвонив депутат “Народного фронту” і відкрито мені погрожував. Загрози ці звучали так, якщо ви вийдете в ефір, то я тобі не гарантую, що не будуть праві реагувати, чи не будуть якісь проблеми, що тобі не знадобиться охорона, ти пам’ятаєш, що було з Бузиною і так далі. Я, чесно кажучи, була шокована, бо просто роблю свою роботу як професіонал. Канал завжди займав незалежну позицію, і я взагалі не зрозуміла таких речей. Як і всі учасники Майдану, я з величезною повагою ставлюся до людей, які загинули, для мене вони герої назавжди. Але саме тому ми ж виходили на Майдан, щоб отримати вільне демократичне суспільство з вільними медіа! Так, є терористи, є люди, які закликають до розвалу держави. Зрозуміло, що такі люди не повинні бути на екрані. Але якщо по людині закриті всі кримінальні справи, як це в разі пана Портнова, якщо зняті всі санкції, якщо йому навіть компенсація якась виплачена, то тоді про що ми говоримо? Які етичні оцінки? Так, вони можуть бути. Але це не порушення закону”, – заявила Влащенко.

Керівництво каналу повідомляє, що крім загроз ведучій, в середу, 24 січня, під студією телеканалу ZIK в Жовтневому палаці заплановані провокації у формі акції бойкоту, які можуть становити небезпеку для здоров’я і життя працівників ZIKу та інкримінуватися як стаття 171 Кріміналького кодексу України про умисне перешкоджання законному виконанню професійних обов’язків журналістів.

Команда телеканалу ZIK вважає всі звинувачення, що пролунали, нічим іншим, як прямою загрозою свободі слова в Україні.

ZIK ініціював звернення за підтримкою до іноземних представництв в Україні і міжнародних організацій, які є гарантами свободи слова та вільних медіа, для захисту від тиску, який відчуває, як незалежний засіб масової інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини