На Буковині затримали митників, які організували масштабну схему з незаконного ввезення автомобілів на єврономерах (фото)

08.09.2017

5

Спецпризначенці затримали митників серед яких керівник структурного підрозділу та 2 інспектори митного пункту пропуску. Вилучена «чорна бугалтерія» свідчить про мільйонні прибутки митників.

У Чернівецькій області працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з обласною прокуратурою викрили масштабну схему отримання хабарів за безперешкодне ввезення в країну автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це Цензор.НЕТ повідомив заступник Голови Національної поліції – начальник Департаменту захисту економіки НПУ Ігор Купранець.

За його словами, посадові особи одного з митних пунктів пропуску організували схему, за якою громадяни-нерезиденти безперешкодно ввозили в країну автомобілі на іноземній реєстрації. Крім того, всі транспортні засоби були оформлені на підставних осіб. За таку послугу митники отримували по 200 доларів США за один автомобіль.

“У схемі брали участь керівник одного зі структурних підрозділів міжнародного автомобільного пункту пропуску, інспектори і посередники. За такою схемою тільки протягом двох місяців було ввезено понад 800 автомобілів”, – розповів Ігор Купранець.

Він також підкреслив, що оперативники і слідчі поліції із залученням підрозділу КОРД провели 14 обшуків, вже затримано 5 осіб, серед яких керівник структурного підрозділу та 2 інспектори митного пункту пропуску.

“Також вилучено чорнові записи, що свідчать про мільйонні прибутки затриманих. Зараз перевіряється причетність до вказаної злочинної схеми і розподілу хабарів інших працівників митниці, в тому числі її керівництва. У одного з фігурантів провадження за місцем проживання вилучили понад 100 тисяч доларів і 4000 євро”, – зазначив Ігор Купранець.

Він додав, що кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Коментарі
  • якби було бажання – Салагора би першого пов’язали. Мужик нажився на цих хабарах з євроблях, але беруть лише простих “смертних”.

  • Першого треба затримувати Салагора. Він організатор цього всього. А як кричав: дєржи вора!

  • Затримувати Caлагора ніхто не буде, і обшуки в його нажитому чесним шяхом будинку-музей ніхто робити не буде. Він Сал0агор дружбан-кореш бурбаків-яценюків і іншої падалі, яка сце кров з України ось уже 20 років. Може Сідляру пожалітися – той хоч салагору по морді вріже. Це в нього дуже красиво получається.

  • Чи не приведуть ті конспекти до Кулінського та Салагора? Чиї прізвища замазані на фотографіях? В найближчі дні щось стане відомо.

  • ребята из НАБУ: спите спокойно, мы с брателлой кулинским еще с пятницы вывозим все честно нажитое мной имущество из моего скромного домика. Так шо у нас все чисто и честно, мы ни при чем.

  • А що просрались ребята конкретно! Но ведь еще не конец. Записи расшифруют, пацанва начнет говорить, да и куда повезли награбленное давно заснято. Так что ждем интересного продолжения…

  • С понеділка продовження слідчих дій, допитів, вручення підозр, висунення обвинувачень, подальших обшуків і багато чого цікавого.

  • Як пройшли перші допити? Кого вже здали хлопчики? Хто пішов на угоду зі слідством?

  • Букера з під удару вивели, відкрився за гроші. Винними зроблять простих інспекторів і Самушка. Кулінський відрапортував Салагору, що все порішали і можна звозити все назад додому.

  • Скажите а то я очень-очень интерресуюсь – а в связи с приездом Михо Саакашвили Caлагор уже вступил в его партию, или онн еще не понял, что уже пахнех жареным и пора, пора для партии Саакашвил жить?! Вот пользуясь случаем хотелось получить ответ от вас знающих людей. Этот попрыгунчик салагор еще зрадыв партию Народны фронт? Еще не вступил к Саакашвили?

  • Салагор финансирует Саакашвили уже больше года. Как через Ванзуряка так и на прямую. Бурбак по своей инфантильности еще не вкурил, что Салагор в люблю секунду закричит: Они все вороги, а я один борец с контрабандой и патриот!

  • Кпсс-Народний рух України-СДПУ (о)-Батьківщина-Фронт змін-Батьківщина-Народний фронт-депутат від БПП-Рух нових сил………

  • Та мне пофигу шляхи и пути того сумасброда и тихого сумасшедшего. Как продвигается уголовне дело?

  • Під час останніх обшуків на Сокирянах ми знайшли пакунок в якому було 7000 доларів і підписаний був “Салагору”. Так що він не може собі розводити такий годинник? Але зверху дали команду справу злити. А шкода!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини