Дієтолог розповів, як правильно харчуватися взимку

18.11.2013

images (10)Взимку енергетичну цінність раціону слід збільшити на 10-15%.

Про це розповів дієтолог, завідувач відділу дієтології Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. Медведя Петро Карпенко у коментарі кореспонденту .

«Найбільш енергоємними є жири. Безумовно, краще всього використовувати поліненасичені жирні кислоти, які є, наприклад, у складі соняшникового, кукурудзяного, лляного масел. Ці кислоти мають хороший мембраностабілізувальний ефект, що допомагає зменшити негативний вплив холестерину на клітини судин», – зазначив дієтолог.

Також необхідно вживати молочні продукти. У першу чергу, це стосується сиру (5 -, 9 – відсоткової жирності), молока (жирність якого становить до 3%) і кефіру (щоб не страждала мікрофлора кишечника).

«Слід пам’ятати, що жири організму необхідні, оскільки вони є джерелом жиророзчинних вітамінів, а взимку це має надзвичайно важливе значення, оскільки вони володіють антиоксидантними властивостями», – додав П. Карпенко.

У раціоні, природно, має бути також достатня кількість вуглеводів, але бажано, щоб це були складні вуглеводи.

«Це овочі, фрукти в різному вигляді, хоча вживання консервованих продуктів з великою кількістю цукру краще обмежити», – зазначив дієтолог.

У достатній кількості повинні бути присутніми в раціоні і білки : риба, м’ясо і молочні продукти.

Повідомляє ГолосUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини