Дієтолог розповів, як правильно харчуватися взимку
Взимку енергетичну цінність раціону слід збільшити на 10-15%.
Про це розповів дієтолог, завідувач відділу дієтології Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. Медведя Петро Карпенко у коментарі кореспонденту .
«Найбільш енергоємними є жири. Безумовно, краще всього використовувати поліненасичені жирні кислоти, які є, наприклад, у складі соняшникового, кукурудзяного, лляного масел. Ці кислоти мають хороший мембраностабілізувальний ефект, що допомагає зменшити негативний вплив холестерину на клітини судин», – зазначив дієтолог.
Також необхідно вживати молочні продукти. У першу чергу, це стосується сиру (5 -, 9 – відсоткової жирності), молока (жирність якого становить до 3%) і кефіру (щоб не страждала мікрофлора кишечника).
«Слід пам’ятати, що жири організму необхідні, оскільки вони є джерелом жиророзчинних вітамінів, а взимку це має надзвичайно важливе значення, оскільки вони володіють антиоксидантними властивостями», – додав П. Карпенко.
У раціоні, природно, має бути також достатня кількість вуглеводів, але бажано, щоб це були складні вуглеводи.
«Це овочі, фрукти в різному вигляді, хоча вживання консервованих продуктів з великою кількістю цукру краще обмежити», – зазначив дієтолог.
У достатній кількості повинні бути присутніми в раціоні і білки : риба, м’ясо і молочні продукти.
Повідомляє ГолосUA
Залишити відповідь