Військові адміністрації перетворилися на політичний механізм захоплення контролю над громадами, – в. о. мера Чернігова Ломако

17.09.2024

Партія “УДАР Віталія Кличка” заявила про неприпустимість утисків місцевого самоврядування та згортання реформи децентралізації

Призначених чиновників з військових адміністрацій хвилює не безпека людей, а встановлення контролю над місцевим бюджетом та власне збагачення за рахунок громади. Про це заявив в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако в інтерв’ю виданню «Цензор», передає “Чернівецький промінь”.

«Призначені царьки, користуючись нагодою, намагаються збагатитися за рахунок громади або вирішити особисті шкурні питання. Коли вони своїм розпорядженням встановили, що жодна платіжка міста не проходить без погодження військової адміністрації, надійшла пропозиція: “Дайте земельні ділянки в місті Чернігові моїм радникам, забудовникам від “Слуги народу” – і лише потім я підпишу платіжку на оплату послуг громадського транспорту. Інакше – він зупиниться. І в нас, на жаль, в місті зупинився громадський транспорт», – розповів Олександр Ломако.

В. о. міського голови Чернігова зазначив, що влада намагається взяти місто під контроль, застосовуючи силовий тиск, залякування та погрози депутатам міської ради.

«З досвіду Чернігова скажу чітко, що військова адміністрація – це не про безпеку регіону або громадян. Це чисто політичний механізм Банкової без виборів захопити контроль над громадою, над ресурсами та бюджетом», – заявив Олександр Ломако.

Зокрема, в. о. міського голови Чернігова зазначив, що місто потрапило в «політичну блокаду» одразу після того, як ВСУ звільнили місто від блокади росіян у квітні 2022 року За час дії воєнного стану силовики вже 33 рази приходили до міської ради у 25 різних кримінальних справах. А з урахуванням візитів до структурних підрозділів та комунальних підприємств – понад 100 разів, підрахував Ломако.

Також повноваження місцевого самоврядування намагаються забрати через суди. після дзвінків згори, під тиском судді виносять дуже сумнівні рішення проти громади Чернігова, наголосив Олександр Ломако.

При цьому в питаннях безпеки людей чиновники, за словами Ломаки, проявляють бездіяльність.

«Цими днями відчувається дуже різкий запах біля річки, вода темного кольору, і дуже велика кількість мертвої риби. По суті, ця екологічна катастрофа дуже значна, як і наслідки для Десни… І мені дуже дивно спостерігати за практично повною бездіяльністю державних органів. Жодних дій взагалі не було вжито за цей період. Тому що обласна влада й особисто голова обласної адміністрації весь час займалися іншими завданнями: виконанням політичних вказівок з блокування місцевого самоврядування Чернігова. Молодці, догралися в політику, тепер це проблема національного масштабу і загроза для мільйонів киян. Влада, поки займалась політичним переслідуванням, буквально проспала тонни “гівна” з боку росії», – наголосив Олександр Ломако.

Раніше демократичні політичні сили заявили про неприпустимість утисків місцевого самоврядування та згортання реформи децентралізації. Зокрема, партія “УДАР Віталія Кличка” оприлюднила заяву з вимогою зняти політичну облогу Чернігова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини