У Чернівецькій області оштрафували рибалок за вилов у нерестовий період

06.07.2023

06 липня 2023 року, у Чернівцях підведено підсумки операції Нерест 2023 та території Чернівецької області. До адміністративної відповідальності притягнуто 85 осіб.

Про це повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Вадимом Колегай

“З початку воєнного стану та введенням в дію Постанови КМУ від 13.03.2022 №303 “Про припинення заходів державного нагляду (контролю) державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» Інспекцією не проводяться заходи державного нагляду (контролю). Однак з метою охорони, використання і відтворення біоресурсів під час заборони на лов у весняно-літній нерестовий період інспекцією проводилися заходи в ході яких в до адміністративної відповідальності притягнуто 85 осіб, накладено штрафних санкцій на загальну суму 8,670 грн., вилучено 17 заборонених знарядь лову загальною протяжністю 1200 метрів”, – поінформував Вадим Колегай.


Найбільша кількість порушень Правил любительського і спортивного рибальства зафіксовано на території Дністровського водосховища. Крім того порушення вимог законодавства фіксувались і на території інших річок Чернівецької області, а саме: Прут, Черемош, Сірет  та ін.


Екологи наголошують, що після завершення нерестового періоду дозволяється ловити водні живі ресурси на риболовні снасті з загальною кількістю крючків не більше 7 штук на одного рибалку, дотримуватись вагової та розмірної шкали по виловлених водних живих ресурсах. Не перевищувати добовий ваговий ліміт виловлених ВЖР який становить 3 кг. + 1 трофей на рибалку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини