У Чернівецькій облраді створили антипрезидентську коаліцію, – журналіст

17.05.2023

Депутати ЄС, ОПЗЖ і керівництво облради не підтримали заборону УПЦ МП на Буковині.

Вчора, 16 травня під час засідання чергової сесії Чернівецької обласної ради депутати прийняли рішення про заборону на Буковині діяльності релігійних організацій зареєстрованих на території країни-агресорки.

Депутати відкинули пропозицію депутата Ольги Кобевко внести до рішення облради зміну з приміткою релігійні організації УПЦ МП. 

У результаті прийняте радою рішення ніяк не торкнеться МП, бо всі церкви УПЦ МП офіційно зареєстрований в Україні.  Чернівецький журналіст Петро Кобевко зауважує, що не розуміє агресивної реакції на пропозицію депутата облради.

Та Петро Кобевко переконаний, що в Чернівецькій облраді створена антипрезидентська разумковська коаліція.
 

“Я не розумію, чому депутати Чернівецької обласної ради так агресивно реагували на пропозицію Олі Кобевко дописати у рішенні про зоборону в області проросійських церко три букви “упц”… А досі поважні історики починають виправдовувати рішення. ЯКІ ЇМ ПІДСОВУЮТЬ люди козака-папієва. Чи у раді вже створена антипрезидентська разумковська більшість. Невже цього не помітив Запаранюк, Жаровський, Клічук. Бойкові таки вдалося їх обманути. Чи вони самі хочуть бути обманутими?”, – пише Петро Кобевко.

Журналіст звертає увагу, що буковинців зараз переконують, що у краї заборонили діяльність саме УПЦ МП.

“До речі, ці історики від порошенківської ЕС. Тим паче, що у соцмережах вони хваляться голосуванням за “заборону УПЦ МП на Буковині”, а не розмитих і не конкретних “релігійних організацій”. 

Напевне, Вони це пишуть для Порошенка, а насправді все роблять так, як Папієву. Козаку і Бойкові треба. Ще й виправдовують саме їхні, а не порошенківські ідеї рішень з заборони УПЦ МП. Тому й виправдовують те, що у рішеннях не названо конкретну упцмп”, – підкреслює автор допису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини