Клічук позбавляється європейських інвесторів: з Чернівців вигнали компанії, які планували вкласти 70 млн євро

28.12.2021

Депутат чернівецької райради викрив зловживання міської влади Чернівців щодо будівництва сортувальної лінії на території сміттєзвалища та оприлюднив документ як місто позбавлялось інвесторів з Європи

Під час річного звіту мера Романа Клічука його заступник розповів про перспективи сортування сміття у наступному році і зазначив, що сортуванням наразі займається комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс», а в найближчих же планах встановлення сучасної сортувальної лінії та впровадження роздільного збору в місті. Але виявилось, міська влада насправді відмовилась від великих європейських інвестиційних проєктів без пояснень причин. Про це на своїй фейсбук сторінці написав депутат чернівецької райради Артем Жук оприлюднивши один із документів відмови.

«Протягом 2021 року інвестори з європейських країн вели переговори з міською владою щодо будівництва сортувальної лінії на території сміттєзвалища. Мінімальні суми інвестицій, які готові були вкласти міжнародні партнери на вигідних для міста умовах, — від 8 мільйонів євро. Компанія з США — більше 50 мільйонів євро. Компанія з Польщі — більше 20 мільйонів. Втім, інвесторам, які хотіли зробити наше місто кращим, відмовили без жодних на то логічних пояснень», – написав Артем Жук.

Більше того, сортувальна лінія, про відкриття якої вихвалялась міська влада, виявилась пів сотнею ромів, які приїхали із Закарпаття і вручну перебирають сміття з грубим порушенням техніки безпеки і законодавства.

«Пам’ятаєте історію про те, як місто нібито заробило 120 тис. грн на сортуванні відходів? Але що ж відбувалося насправді? За запрошенням нового керівника «Чернівціспецкомунтрансу» в Чернівці із Закарпаття приїхало понад пів сотні ромів, включно з жінками та маленькими дітьми. Ці люди вручну сортують сміття на сміттєзвалищі, грубо порушуючи техніку безпеки та законодавство. Вони проживають у наметах безпосередньо на полігоні, а також готують їсти на відкритому вогні прямо посеред легкозаймистих сміттєвих завалів», – розповів депутат.

Артем Жук зазначив, що займається розслідуванням ситуації навколо чорнівського сміттєзвалища, звинуватив нове керівництво, що воно займається розподілом сфер впливу і анонсував оприлюднення документів, а також відео та аудіоматеріалів. Також депутат оприлюднив документ де колишній депутат «Партії регіонів», а нині заступник Клічука Ігор Крохмаль безпричинно відмовив потенційним інвесторам з Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини