Василь Продан запропонував відновити програму виділення коштів на купівлю квартир ветеранам АТО

22.12.2021

Депутати підтримали відновлення програми, яка діяла у місті минулі роки

Сьогодні на сесії міської ради депутати підтримали рішення про надання земельних ділянок членам сімей загиблих героїв в АТО.

Також депутат Василь Продан (Рідне місто) запропонував відновити програму надання ветеранам АТО коштів на квартири, яка діяла в попередні роки. Міська рада виділяла раніше щороку 20 мільйонів гривень на квартири для інвалідів 3-ї групи, а ветерани АТО самі формували чергу.

«В попередній каденції була дуже гарна програма по підтримці ветеранів АТО квартирами, коли виділялось кожного року по 20 мільйонів. На жаль ні в 2020, ні в 2021 ці гроші не були виділені, а програма завершилась.

Прошу поставити протокольним рішенням про відновлення цієї програми, хоча б на тому рівні як було, а можливо, коли будемо розглядати, суму цю збільшити», – зазначив Василь Продан.

За це рішення проголосував 31 депутат.

Також Василь Продан запропонував членам родин загиблих на війні замість земельних дмілянок, які вони продають за безцінь забудовникам, виділяти гроші у сумі 1,5 мільйони гривень.

«Велика частина членів сімей загиблих отримані земельні ділянки продає за безцінь. Давайте приймемо програму де ми, навіть ті ділянки які надали, могли викупити і визначили ціну 1,5 млн грн. Щоб їх не дурили, не за 300 тисяч гривень у них забирали землю, за 10 тисяч доларів, чи за 15. Це дороговартісні ділянки і краще щоб вони не бігали не ходили по забудовниках, і забудовники їх не дурили. Так само прийняти програму де визначити розмір коштів, які ми б могли надавати їм замість цих ділянок», – наголосив Василь Продан.

29 депутатів підтримали ініціативу Василя Продана і проголосували «за».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини