Оборудки міської влади: на закупівлі сміттєвоза комунальне підприємство переплатить 1 мільйон гривень

20.12.2021

«Спецкомунтранс» хоче купити сміттєвоз вдвічі дорожче за ринкову вартість

Депутати продовжують викривати зловживання нової влади. На сесії міської ради депутат Михайло Яринич (Народний контроль) розповів про махінації із закупівлею сміттєвоза комунальним підприємством «Спецкомунтранс».

Згідно документів, комунальне підприємство планує купити спецавтомобіль «МАН» у лізинг за 2 мільйони 226 тисяч гривень. При цьому, аналогічні авто на ринку закуповуються в інших містах за ціною 1 мільйон 220 тисяч, тобто майже вдвічі дешевше.

Депутат наголосив, що в цій закупівлі явно присутні корупційні ризики і закликав міського голову Романа Клічука звернутися з цього приводу до правоохоронних органів.

«Я озвучую корупційні ризики, які відбуваються на ваших комунальних підприємствах. Коли різниця в мільйон йде кудись незрозуміло у нікуди, якщо ви у цій схемі у цій оборудці не замішані і не зацікавлені, то ви б навпаки наполягали довести це. Я прошу звернутись до правоохоронних органів нехай вони розберуться у цій оборудці, яка робиться на Спецкомунтрансі», – наголосив Яринич

Зрештою міський голова поставив на голосування протокольне рішення звернутися до правоохоронців з метою перевірки цієї закупівлі. Рішення прийняли, «за» проголосувало 29 депутатів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини