Клічук вдруге спробує безкоштовно віддати земельну ділянку вартістю 11 мільйонів своєму другу

17.12.2021

Альтернативна prozorrість: міська влада планує безкоштовно передати привабливу земельну ділянку підприємцю, який два тижні відпочивав разом з Клічуком на Коста-Ріці

У Клічука все прозоро лише в публікаціях у соціальних мережах. На ділі ж земельні ділянки роздають без конкурсу потрібним людям. Зокрема на сесії, яка відбудеться 16 грудня хочуть безоплатно передати комерційно привабливу землю вартістю понад 11 мільйонів гривень.

Не вперше за цей рік нова влада намагається протягнути схему з безоплатної передачі земельної ділянки, що на Героїв Майдану 69. Все дуже просто одного орендаря змінюють на іншого виключно замінивши назву фірми в договорі оренди. Щоб не надто багато виникало запитань відповідно підібрані назви фірм. ТОВ «Універсам» замінити на ТОВ «Універсам-Захід».

Проєкт рішення по зміні орендаря на Героїв Майдану виносили на сесію міськради ще в минулій каденції, однак депутати не віддали землю без конкурсу. У цій каденції впершецей проєкт рішення «виплив» на травневій сесії. Причому його погодили майже усі ключові особи з команди Клічука. Ментально інші особливо не переймались ні тим, що є вже судова практика скасування таких незаконних рішень, ні тим, що місто може заробити такі необхідні кошти в міський бюджет. Власне чим донедавна намагався хизуватися Роман Клічук.

Цей проект затвердили заступник мера Василь Зазуляк, секретарка міськради Марина Кирилюк, кум Зазуляка керівник ДМБК Андрій Тимофійчук, юридичне управління, яке очолює юрист «Єдиної альтернативи», а також голова земельної комісії, який вже , по суті, є повноправним членом команди Клічука, Олексій Просяний зі «Слуги народу».

У теледебатах, перед виборами, Клічук заявляв, що треба перестати красти. Кандидат в мери говорив, що знає як працюють схеми, і куди воно все йде. Але, схоже, тепер їх очолив.

Та найцікавіше, і найцинічніше водночас у цій історії, що серед засновників ТОВ «Універсам-Захід», якому рішенням сесії має прилетіти безкоштовний подарунок вартістю 11 мільйонів гривень, друг Клічука Ігор Урсулян. Саме з ним міський голова відпочивав два тижні на Коста Ріці поки Чернівці були на піку захворювання коронавірусом. Також серед засновників два члени міської ТВК Віталій Пероган та Роман Тимощук, які приймали незаконні рішення в комісії, діями якої, по суті, керували Клічук та Папієв.

Минулого разу для прийняття цього незаконного рішення у міськраді забракло голосів, та чи вистачить нахабства у «альтернативної» влади протягнути такий «шкурняк», стане вже відомо сьогодні під час сесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини