Через рік після виборів: понад 50% чернівчан не довіряють міському голові

16.12.2021

Новий мер так і не став для Чернівців месією

З багатообіцяючим гаслом «Навести лад» рік тому Єдина Альтернатива йшла на вибори. Чернівчанам здавалося, що Роман Клічук має план як причепурити місто, відремонтувати дороги та впорядкувати громадський транспорт. Та новий мер так і не став для Чернівців месією.

Політтехнолог, який привів минулого року до влади Романа Клічука, нині фактично констатував, що новий мер став розчаруванням року для чернівчан.

«Мешканці міста в абсолютній більшості вважають, що місто рухається не туди. Недовіра до міського голови подолала психологічний бар’єр у 50%. Цю ж позначку подолало загальне невдоволення діями місцевої влади», – написав Руслан Рохов.

Місцеві ж політологи зазначають, що нічого іншого очікувати від Єдиної альтернативи та їхнього кандидата в мери і не можна було, враховуючи програму розвитку міста, з якою політсила йшла на вибори.

«План «Єдиної альтернативи» він більш іміджевий, тобто це красиві візуальні слайди, багато чого там є що просто показати», – зазначив політолог Олексій Кандюк.

Вже будучи мером Роман Клічук визнав, що місцеві праймеріз, коли нібито саме мешканці обирали кандидатів Єдиної Альтернативи для висування на вибори було лише піаром, так би мовити модною тенденцією. Такою ж була і програма, дій, яку у політсилі розробляли з колишнім міністром розвитку та торгівлі Павлом Шереметою.

«Бачимо що місто перебуває у якійсь такій стагнації, якихось позитивних результатів, прориву про який писалося, який малювалося на графіках не сталося. Коли приїжджали з Києва колишні міністри, малювали, що у нас відбудеться голубий океан, за рік відбудуться кардинальні зміни, але ми бачимо велике розчарування», – переконаний політолог Андрій Гев’юк.

За рік чернівчани не побачили обіцяних прозорих конкурсів, суцільне кумівство. У мерії досвідчених та фахових, замінили на своїх некомпетентних, яким ще треба навчитись.

«Спочатку казали дайте 100 днів щоб показати результат, потім казали дайте пів року, дайте 9 місяців, дайте рік і ми тоді продемонструємо», – розповідає Андрій Гев’юк.

Замість «Єдиної альтернативи» виконати їхні передвиборні обіцянки намагались і депутати міськради.  Олексій Каспрук подав проект рішення про розвиток Органів самоорганізації населення, що обіцяла зробити «Єдина Альтернатива». Проте за рік команда Клічука так і не винесла це рішення на голосування. Про агенцію розвитку із залученням до її наглядової ради представників бізнесу та громадськості теж нічого не відомо. Це все з програми «Єдиної альтернативи». Але нічого з цього, як і решти, вони не зробили. Все це сіє розчарування.
Політтехнолог Романа Клічука, зазначає, що за рік ситуація у Чернівцях максимально наблизилась до тієї, що була у 2020. Тож ймовірніше за все чернівчани шукатимуть нових кандидатів на крісло мера.

«Чи будуть шукати Месію? Будуть українці завжди шукають месію в будь яких політичних баталіях і це не дуже добре насправді», – зазначає Олексій Кандюк.

«Зараз ми відходимо від цього умовного популізму, що новий, що є альтернатива. Зараз ми по всій державі бачимо, на прикладі інших міст, що людям потрібен господарник. Їм потрібна людина, яка була і знає як працює система, де існувала певна стабільність», – зазначає політолог Андрій Гев’юк.

Рік тому чернівчани обрали нового мера, який обіцяв навести лад у місті. Однак рейтинги опубліковані PGR консалтінг груп свідчать про те, що чернівчан розчарувались у своєму виборі і обіцяного дива не сталось. Тож вдруге містяни вже сліпо не довірять місто новачку, а обиратимуть упізнаваних політиків, які вже були при владі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини