Депутати викрили схему дерибану землі міською владою: замість творчої майстерні багатоповерхівка

01.12.2021

Після викриття земельної афери депутати пропонували зберегти гроші громади міста, однак більшість Клічука не підтримала цю пропозицію

На сесії міськради депутати викрили схему дерибану землі чернівецькою владою. При цьому більшість Клічука в сесійній залі не приховувала, що це хитро реалізована схема дерибану, однак голосувати за зняття цього питання не стали.

Ще в попередній каденції чернівчанину надали на пільгових умовах земельну ділянку 7 соток на вулиці Ковельській (продовження проспекту Незалежності), під будівництво творчої майстерні. Зараз ця земельна ділянка знаходиться, по суті, в епіцентрі багатоповерхових забудов. Тож її вартість зросла в десятки разів, і коливається в районі 5-10 мільйонів гривень. Однак на сесії депутати більшості Клічука провернули схему, як віддати цю ділянку безкоштовно.

Власник зареєстрував фундамент, перепродав його, і зараз на сесію новий власник виніс питання про зміну цільового призначення ділянки на будівництво багатоквартирного будинку.

«Це схема дерибану землі, коли видається без конкурсу ніби під виробничу майстерню, а потім через декілька сесій віддається під будівництво. Хоча всі земельні ділянки мають йти через аукціон. Нещодавно за одну таку ділянку виручили 40 млн грн. Так от зараз земельну ділянку в кращому місці по суті віддали безкоштовно.

Віддають під творчу майстерню, а потім змінюють цільове призначення і віддають під будівництво. Це майже на проспекті. Зараз 5-10 мільйонів гривень переклали собі в кишені депутати, які підтримали це рішення», – наголошує депутат міськради Василь Продан.

Департамент розводить руками, мовляв там є майно, і ми програємо суди, а голова земельної комісії Олексій Просяний визнав, що це схема, однак зазначив, сталося, що сталося. Тож депутатка Аліна Олевич запропонувала, залишити те ж саме призначення землі –  під творчу майстерню. А згодом Михайло Яринич запропонував зняти на довивчення цей проєкт рішення і знайти кроки з юридичним управління, як зберегти гроші громади.

Однак проти такого рішення виступила більшість Клічука. Зокрема проти дерибану земель міста та збереження грошей громади не голосувала секретарка міськради Марина Кирилюк, депутати «Єдиної Альтернативи», «Пропозиції» та «Європейської солідарності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини