На Сокирянщині невідомі вирубали пів гектари лісу в природньому парку

18.11.2021

Ліс вивозили вантажівками на Хмельниччину

Небайдужі жителі Сокирянської громади та працівники НПП «Хотинський» в заповідній зоні виявили незаконну рубку в селі Ломачинці (біля Усладу), близько 300 дерев різних порід площею приблизно 1.0 га (дуб , акація, граб та інші породи дерев) вік дерев біля 100 років. Про це повідомив депутат Новодністровської міської ради Ігор Нажига у мережі Фейсбук.

 Зі слів робітників вирубку провели з метою підготовки території для аеродрому для малої авіації.

«На даний час на території м.Новодністровськ, на штраф майданчику знаходиться вантажний автомобіль ДАФ Хмельницької реєстрації  завантажений незаконною деревиною.

А так, як ми всі знаємо, що в Сокирянській громаді без відома Василя Козака, ніхто і нічого не робить, а тим більше в Ломачинцях і біля Усладу, то виникають логічні питання, чи не так? До Дністра проїхати не можна, бо бережемо ліс, а якщо потрібно аеродром, то будь ласка!

Здається мені, що Програма Президента була посадити мільярд дерев, а не зрубати! Чи все ж для батька Нардепа від Слуги народу, закони інші?

Цікаво, чи помітять це відповідні правоохоронні органи? Чи як і десятки років до цього, не посміють виступати проти «царька» і все технічно замнуть? Бо ж для «хрещеного батька Сокирянського лісгоспу», та коли твій друг керує обласним, створити якісь документи не буде проблемою», – написав Ігор Нажига.

Згодом у поліції повідомили, що співробітники відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції оглянули місце події, опитали можливих свідків та очевидців і на підставі отриманої інформації розпочали кримінальне провадження.

Територія незаконної порубки дерев становить приблизно пів гектара. На вказаній ділянці лісу, яка є природоохоронною територією загальнодержавного значення, поліцейські виявили 253 пні спиляних дерев, у тому числі й цінних порід. А саме: 35 дубів, 69 ясенів, 40 кленів, 92 акацій, 7 черешень, 2 груш, 3 грабів, 3 шовковиць і 2 лип.

Правоохоронці опитали працівників НПП «Хотинський», осіб, причетних до порубки вказаних дерев, а також безпосередніх виконавців незаконних робіт. Під час огляду місця події поліцейські вилучили вантажівку із причепом і лісодеревиною, колоди дерев різних порід і розмірів та інші речові докази.

Слідчі поліції внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 3 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини