Керівництво Чернівецької облради ігнорує звернення колективу театру про свавілля директора

12.11.2021

Обласна рада відсторонилася від проблем театру і повідомлень про фінансові махінації

В Чернівецькому театрі, який має бути взірцем культурного життя Буковини, не рік і не два вирує конфлікт, що виник між працівниками театру, профспілковим комітетом з одного боку, та директором і його командою, з іншого. Про це написала на власній фейсбук-сторінці журналістка Світлана Ісаченко.

Вирішувати усі конфліктні питання, врешті взагалі до них не допускати повинна Чернівецька обласна рада, як засновник комунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської» і як власник-розпорядник його рухомого і нерухомого майна.  Проте облрада відсторонилася від усіх проблем. Тож конфлікт тільки загострювався. Цього року – до неможливого. Це породило зневіру одних його учасників і вседозволеність інших.

Журналістка наводить факти численних звернень акторів театру до керівництва облради, з проханням захистити трудовий колектив від свавілля адміністрації. Однак усі ці звернення залишились чомусь без відповіді і реакції з боку голови облради Олексія Бойка.

Зокрема актори театру розповідали про задокументовані факти фінансових махінацій і дій адміністрації, які привели театр до фінансових збитків. Зазначають, що директор-художній керівник театру регулярно з’являється в робочий час в нетверезому стані, принижує честь і гідність працівників театру, без конкурсної комісії до трупи театру бере по знайомству непрофесійних артистів. Описано також прикрий епізод, коли з вини директора зникла з афіші театру вистава-візитівка «Солодка Даруся» Марії Матіос.

«Просимо втрутитися в критичну ситуацію, яка склалася в колективі, та направити для перевірки зазначених фактів відповідні органи, оскільки йдеться про неправомірне використання бюджетних коштів», – йдеться у колективному зверненні до облради.

Чому у облраді ігнорують проблему наразі невідомо. Можливо це пов’язано з тим, що директор театру балотувався на виборах від партії «Європейська солідарність», яка входить в коаліцію більшості в облраді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини