«Єдина альтернатива» та «Пропозиція» не проголосували за збільшення допомоги інвалідам першої групи

29.10.2021

Також не підтримали це рішення мер Роман Клічук та секретарка міськради Марина Кирилюк

Вчора на сесії міськради, під час обговорення соціальних програм допомоги малозабезпеченим, депутатка Аліна Олевич (Команда Михайлішина) звернулася з пропозицію про збільшення матеріальної допомоги людям з інвалідністю першої групи.

Зараз ця категорія населення отримує допомогу від міста у розмірі 300 гривень. Раніше обговорювали про збільшення цієї допомоги до 700 грн, але вирішили, що не на часі. Тож зараз Олевич запропонувала збільшити хоча б до 400 грн. Враховуючи, що таких людей близько тисячі у Чернівцях це буде незначне навантаження на бюджет, і додатково знадобиться близько 1,2 млн грн.

У відповідь представники міської ради зазначили, що вже підняли цього року суму цієї допомоги з 200 грн до 300 грн. Тож запропонували створити комісію і робочу групу щоб вивчити це питання.

На голосування питання все ж винесли, однак підняття матеріальної допомоги на 100 гривень людям з інвалідністю першої групи не підтримали депутати “Єдиної альтернативи” та “Пропозиції”. «За» проголосувало лише 16 депутатів і цього не вистачило для прийняття рішення.

Не голосували за це рішення і мер Роман Клічук та секретарка міськради Марина Кирилюк. Мер вважає, що це питання ще потрібно вивчити на робочій групі, а не приймати одразу на сесії.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини