Чернівецька облрада не підтримала звернення про заборону ОПЗЖ та партії Шарія

06.10.2021

Деякі депутати та голова облради Олексій Бойко вийшли із сесійної зали, щоб не голосувати за це питання

На сесії Чернівецької обласної ради таки розглянули питання щодо звернення до Президента, Верховної ради та РНБО щодо заборони партій Шарія та ОПЗЖ.

Розгляд відбувався після перерви і депутатів в сесійній залі було не так багато. Тому ініціатор звернення Петро Скорейко (Народний контроль) звернувся з проханням перенести це питання на наступну сесію коли буде достатньо депутатів для прийняття рішення, однак через норми регламенту йому це зробити не дозволили. Петро Скорейко нагадав, що на сьогодні на війні загинуло більше 13 тисяч українців, а ще 35 тисяч поранені, тому важливо прийняти рішення про заборону проросійських партій в Україні.

Перед голосуванням Олександр Болтунов з партії «Опозиційна платформа – За життя» переговорив з лідером фракції «Єдина альтернатива» Володимира Мороза. Після цього, перед голосуванням з сесійної зали вийшов депутат «Єдиної альтернативи» Ярослав Бартош, та повернувся одразу після розгляду питання по ОПЗЖ.

Окрім того, вже вдруге, під час голосування цього питання, з сесійної зали зникає і голова обласної ради Олексій Бойко. А два представника «За Майбутнє», вийняли свої картки для голосування, але в залі були присутні.

Зрештою виявилось, що це були вирішальні голоси, адже за звернення проголосувало 29 депутатів, і цього не вистачило для прийняття рішення.

Не підтримали це звернення 6 депутатів «Аграрної партії» Козака до якої входить голова облради, 5 депутатів «ОПЗЖ» Папієва, 2 обранці «Слуги народу» та 1 депутат «Батьківщини».

Нагадаємо, що це вже друга спроба прийняти таке звернення. Раніше також не вистачило голосів для прийняття цього рішення, а голосування відбувалося за аналогічним сьогоднішньому сценарію.

Нагадаємо, що коаліцію в облраді створювали навколо партій Папієва (ОПЗЖ) та Козака (Аграрна партія), до яких доєднались «Єдина альтернатива», «Європейська солідарність», «За майбутнє» та депутати «Слуги народу», які орієнтуються на Разумкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини