Клічук хотів безкоштовно віддати земельну ділянку: «Рідне місто» зірвало реалізацію «ментально іншого шкурняка»

25.06.2021

Мер намагався «віддячити» членам міської ТВК, які саботували роботу комісії, віддавши безкоштовно земельну ділянку поблизу ТЦ «Майдан»

Це лише у передвиборчих полум’яних промовах Роман Клічук боровся зі «шкурняками», говорив про земельні аукціони та прозорі рішення. Реальність же виявилась віддалена від програм презентованих «Єдиною альтернативою» своїм виборцям.

Ми вже детально розповідали про спробу мера протягнути «шкурняк» і подарувати привабливу земельну ділянку безкоштовно наближеним до «Єдиної альтернативи» бізнесменам. Тож міська влада чітко усвідомлювала, що громадськість вже ознайомлена з цією історією. Та попри це, коли на сесії дійшли до цього питання, Клічук спробував його протягнути якомога швидше і поставив на голосування одразу за «основу» і в «цілому». Однак реалізувати «альтернативний» задум завадили депутати «Рідного міста».

Зокрема депутати Василь Продан та Володимир Бешлей озвучили деталі цієї оборудки. Мова йде про ділянку поблизу колишнього універсаму «Колос» на році вулиці Героїв Майдану та проспекту Незалежності. По суті після того як ТОВ «Універсам» відмовився від цієї ділянки, створили фірму майже з ідентичною назвою і спробували передати їй землю безкоштовно, без аукціону. У минулій каденції цю спробу «зарубали», тож питання винесли на розгляд у цій каденції.

Як розповів депутат Володимир Бешлей, керівник фірми, якій передають землю, відстоював інтереси Клічука у ТВК, коли комісія саботувала роботу і не реєструвала два місяці депутатів від партій «Рідне місто» і «Команда Михайлішина» і таким чином мер вирішив віддячити.

«Це рішення – є чистої води шкурняк. Це розрахунок Клічука з лояльною до нього людиною. Ми бачили, що цей керівник ТОВ робив для нього в ТВК, як він затягував рішення ТВК. І нас, з подачі Романа Клічука не було введено в депутатські повноваження. Ціна цієї розплати, це одна із найдорожчих земельних ділянок площею 11 соток, біля ТЦ «Майдан», – розповів Бешлей.

Роман Клічук спочатку апелював, що це не «шкурняк», але зрештою погодився з доводами депутатів, зробив вигляд, що про схему він дізнався щойно і вирішив не голосувати за це питання.

«Давайте ми ще раз вивчимо те що озвучили депутати, якщо є інформація, що це не є правильним, це неможливо, і що це незаконно, то на наступну сесію воно перейде в редакції «відмовити», – заявив мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини