Володимир Бешлей зареєстрував проєкт рішення про скасування підвищення тарифів на тепло

24.06.2021

На думку депутатів міськради підвищення тарифів призведе до ще більшої заборгованості «Чернівцітеплокомуненерго» через неспроможність чернівчан заплатити за комунальні послуги

Сьогодні на сесії міської ради топ-темою обговорень стало підняття виконкомом Клічука майже в два рази тарифу на тепло. Відтепер чернівчани в зимовий період платитимуть за тепло від 2 до 4 тисяч гривень.

Депутати фракцій «Рідне місто» та «Команда Михайлішина» закликали мера спочатку провести заходи з енергоефективності, а після цього вже поступово підвищувати вартість, а новий тариф вони назвали «драконівським».

«Якщо ви ефективні менеджери, то спочатку потрібно провести заходи з енергоефективності, утеплення будинків, а тоді вже піднімати тариф», – зазначила депутат Антоніна Бабюк.

Депутат Анатолій Чесанов заявив, що ситуація з різким підняттям тарифу на тепло не виправить загальний стан із заборгованістю чернівчан за тепло, а лише погіршить ситуацію і призведе до ще більших боргів «Чернівцітеплокомуненерго».

Ситуацію могли виправити соціальні програми , що були ініційовані Віталієм Михайлішиним, однак  Клічук «зарубав» усі ці програми, через те, що їх пропонували політичні опоненти, а своїх програм підтримки незахищених верств населення «Єдина альтернатива» так і не реалізувала. Як наслідок, чернівчани, після підняття тарифу на тепло, будуть не в змозі заплатити за опалення.

Депутат від фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей, повідомив, що зареєстрував проект рішення про скасування здирницьких тарифів на тепло, які міська влада тишком-нишком підняла у два рази.

«23 червня 2021 року виконавчим комітетом Чернівецької міської ради було прийнято рішення, яким у два рази підвищено тарифи на послуги з постачання теплової енергії для потреб населення. Таким чином, тариф на теплову енергію в Чернівцях став найвищим в Україні, який не спроможні на даний час сплатити городяни через мізерні зарплати та пенсії», – йдеться у тексті документу.

Даний проєкт передбачає скасування рішення виконавчого комітету Чернівецької міськради про підвищення тарифу, а також  передбачити в бюджеті Чернівецької міської територіальної громади кошти для покриття рiзницi в тарифах та для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини