Команда Клічука запевняє, що у чернівчан зросла мінімальна зарплата, тож вони встановили «справедливий тариф» на тепло

23.06.2021

У Чернівцях майже вдвічі зросла вартість теплопостачання

Сьогодні виконавчий комітет Чернівецької міської ради, під головуванням мера Романа Клічука, прийняв рішення про підвищення тарифу на тепло для чернівчан майже вдвічі. По суті, рятуючи «Чернівцітеплокомуненерго», люди Клічука не спиралися на топ-менеджмент професійної команди, а банально залізли в кишені чернівчан.

Серед причин міська влада називає те, що у Чернівцях найнижчий тариф, зросли ціни на газ та електроенергію і до того ж у чернівчан зросла мінімальна зарплата.

«Тариф зміниться у вищу сторону. Орієнтовно на 70%. Це зумовлено двома основними причинами: понад 3 роки в Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні, за цей час вартість газу й електроенергії зросла в рази, змінився також розмір мінімальної зарплати», – йдеться в офіційному повідомленні міськради.

До речі, повідомити чернівчанам про суттєве здорожчання теплопостачання у місті, вирішили не через міського голову чи офіційний сайт, як роблять у цивілізованих містах, а через кота, який нібито веде сторінку «Чернівцітеплокомуненерго». Більше того в повідомленні вказаний старий тариф, присутні десятки цифр, але вартості тепла за новим тарифом ви там не знайдете. Міська влада, намагаючись приховати інформацію від чернівчан і якось компенсувати свої репутаційні втрати, в офіційних повідомленнях зростання тарифу майже удвічі називає «оптимізацією тарифу», а «Теплокомуненерго» нові високі ціни на тепло називає «справедливим тарифом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини