Клічук намагається протягнути на сесії «шкурняк» на 11 мільйонів (відео)

26.05.2021

Земельну ділянку, яка мала б йти через конкурс і принести кошти в бюджет міста, влада хоче віддати безкоштовно через схему

Комерційно привабливу земельну ділянку, у дуже перспективному місці на кільці біля «Майдану», міська влада хоче передати безкоштовно. Якщо б ця ділянка потрапила на аукціон, то її вартість становила щонайменше 11 мільйонів гривень, але міський голова, зі своєю командою, вирішили прокрутити схему і віддати її наближеним до партії людям.

Ще у 2019 році ТОВ «Універсам» написало заяву про відмову від ділянки на вулиці Героїв Майдану, 69. В той самий час з’являється компанія зі схожою назвою ТОВ «Універсам Захід», яка хоче отримати без конкурсу цю землю. Депутатам пропонують просто змінити назву власника.

Подібну схему у 2015 році зі зміною орендодавця провернув тодішній мер Олексій Каспрук. Так рішенням міськради було передано без конкурсу 10 соток землі на вулиці Хотинській. Міський голова рішення не заветував, тож його через суд скасувала прокуратура. Суд визнав, що рішення було незаконним оскільки Чернівецька міська рада була не вправі змінювати орендаря без проведення земельних торгів.

Проєкт рішення по зміні орендаря на Героїв Майдану виносили на сесію міськради ще в минулій каденції, однак депутати не віддали землю без конкурсу. І тепер цей проєкт рішення «випливає» у травневій сесії. Причому його погодили майже усі ключові особи з команди Клічука. Ментально інші особливо не переймались ні тим, що є вже судова практика скасування таких незаконних рішень, ні тим, що місто може заробити такі необхідні кошти в міський бюджет. На листку погодження цей проект затвердили заступник мера Василь Зазуляк, секретарка міськради Марина Кирилюк, кум Зазуляка керівник ДМБК Андрій Тимофійчук, юридичне управління, яке очолює юрист «Єдиної альтернативи», а також голова земельної комісії, який вже , по суті, є повноправним членом команди Клічука, Олексій Просяний зі «Слуги народу».

У теледебатах, перед виборами, Клічук заявляв, що треба перестати красти. Кандидат в мери говорив, що знає як працюють схеми, і куди воно все йде. Але, схоже, тепер їх очолив.

Та найцікавіше, і найцинічніше водночас у цій історії, що серед засновників ТОВ «Універсам-Захід», якому рішенням сесії має прилетіти безкоштовний подарунок вартістю 11 мільйонів гривень, брат сусіда Клічука Володимира Урсуляна, якого він нещодавно призначив керувати комунальним підприємством «МіськШЕП», а також два члени міської ТВК Віталій Пероган та Роман Тимощук, які приймали незаконні рішення в комісії під керівництвом Клічука та Папієва.

Чи вистачить нахабства у «альтернативної» влади протягнути такий «жирний шкурняк», стане вже відомо завтра під час сесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини