Клічук вже боїться відставки: міськрада ускладнила процедуру припинення повноважень мера

29.01.2021

В новому регламенті міськради додали декілька бюрократичних перепон щоб затягнути процес відставки

Не зважаючи на те, що Роман Клічук має сформовану більшість у міськраді, навіть із певним запасом, він все одно побоюється, що його виженуть з ганьбою з мерського крісла. Тому вирішив перестрахуватися та максимально ускладнити процес дострокового припинення повноважень міського голови депутатами.

Якщо раніше у регламенті міськради процедура відставки мера описувалась цілком логічним посиланням на статтю 79 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, згідно якої і відбувається припинення повноважень, то в новому регламенті з’явилися ще 9 додаткових пунктів. І хоч вони суперечать Закону України “Про місцеве самоврядування” та “Про статус депутатів місцевих рад, депутати все одно прийняли оновлений регламент. Це рішення підтримали 22 обранці.

Переважно нові пункти стосуються затягування процедури дострокового припинення повноважень мера та створення штучних бюрократичних перепон, на які ще нещодавно скаржився сам Клічук.

Зокрема тепер, після оприлюднення проєкту рішення про відставку мера, утворюється тимчасова контрольна комісія, яка буде вивчати обґрунтування підстав такого рішення, на постійних комісіях проводиться документальна та юридична експертизи проєкту рішення. Потім ще потрібен висновок юруправління, яке підпорядковується меру. А сам мер може на комісіях виступати щоб спростувати ці підстави. Після цього потрібно ще провести громадські слухання і лише потім виносити на розгляд сесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини