Ще один суд визнав, що міськрада законно припинила повноваження Каспрука

21.12.2020

Суд вирішив, що рішення міськради про дострокове припинення повноважень Каспрука прийняте  у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України

Відсторонений від посади Чернівецького міського голови Олексій Каспрук продовжує оскаржувати це рішення в судах. Цього разу справу про дострокове припинення повноважень мера, розглядала колегія суддів Хмельницького окружного адміністративного суду. Але й цього разу суд визнав, що рішення сесії міськради було законним.

У рішенні суду вказано, що з огляду на те, що більш ніж 2/3 від загального складу депутатів міськради у визначений законом спосіб висловились про неналежне виконання свої зобов`язань позивачем, то прийняття депутатами рішення про дострокове припинення його повноважень є цілком обґрунтованим, оскільки продовження виконання своїх обов`язків міським головою в такому випадку суперечитиме засадам місцевого самоврядування.

Отже, за результатами судового розгляду, судом не встановлено порушень процедури при прийнятті міськрадою цього рішення. За таких обставин, оскаржуване Каспруком рішення сесії Чернівецької міської ради прийняте на підставі, у межах повноважень та у спосіб, по визначені Конституцією та законами України. Тож суд вирішив відмовити ексмеру Олексію Каспруку у задоволенні позову.

«В задоволенні адміністративного позову Олексія Каспрука до Чернівецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, поновлення на посаді і стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу – відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги», – йдеться у рішенні суду.

За нашими даними, Олексій Каспрук вирішив продовжити судитися за посаду мера та звернеться до апеляційного суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини