«Це сором, що у нас в місті відбуваються такі речі», – експерт з виборчого права про озброєних тітушок Клічука під стінами ТВК

09.12.2020

На думку експерта, таким чином намагались тиснути на прийняття рішень територіальною виборчою комісією

Блокування приміщення ТВК озброєними молодиками «Єдиної Альтернативи» було тиском на прийняття рішень  Територіальною виборчою комісією. Про це в  ефірі програми «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» заявив експерт з виборчого законодавства, заступник голови обласної організації Комітет виборців України Ігор Баб’юк.

За його словами законом чітко визначено, хто має право бути присутнім на засіданні ТВК. Члени невідомих воєнізованих структур не мають такого права, і те, що відбулось – це сором для міста.

«Звичайно, це мало ознаку тиску на діяльність ТВК. Законом визначені суб’єкти виборчого процесу, хто може бути присутнім на засіданні ТВК. Але це є такий тиск на прийняття рішень, і звичайно це не личить європейському місту, яким завжди себе позиціонують Чернівці. Для нас це сором, що у нас в місті відбуваються такі речі», – зазначив заступник голови обласної організації Комітет виборців України Ігор Баб’юк.

Нагадаємо, що близько 50 озброєних молодиків у четвер 3 грудня влаштували під будівлею ТВК сутички. Побили ветерана АТО та навіть влаштували штовханину з керівником Шевченківського відділу поліції.

У поліції відкрили два кримінальні провадження. А на особу, яка напала на керівника райвідділу поліції,  складено адмінпротокол за злісну непокору працівнику поліції. Також бійцю «Єдиної альтернативи» анулювали дозвіл на зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини