До влади мають йти державники, а не ті, хто хоче примножувати свій бізнес, – політичний експерт

02.11.2020

Експерт з виборчого права Борис Руснак прокоментував блокування ТВК членами партії «Єдина Альтернатива» за допомогою кремезних молодиків

За його словами, такі дії є прямим перешкоджанням здійсненню виборчого права політичною силою,  яка є суб’єктом виборчого процесу і за це, безперечно, передбачена кримінальна відповідальність. Будь-які політичні сили не мають права блокувати вхід своїм опонентам,  і на це мають відреагувати правоохоронці.

«Кандидати прийшли до ТВК з посвідченнями, вони мають право бути там присутніми у будь – який час. Але коли при вході в приміщення ТВК стоять якісь молодики і регулюють кому заходити – це нонсенс. Я не розумію:  в нас що вже правоохоронних органів немає? Ці функції перебрали на себе якісь структури незрозумілого походження чи лихі 90-ті повертаються? Це лякає і  викликає щонайменше подив», – зазначив Борис Руснак.

Він також прокоментував слова лідера політичної партії «Єдина Альтернатива» Романа Клічука, який заявив, що дії його однопартійців були у межах закону.

«Я би на його місці не брав на себе право давати оцінки в тих сферах чи галузях,  де він не є фахівцем. Я  юрист, тому  напевно я краще розбираюся,  ніж Роман Клічук у цих питаннях. Такі дії не були законними, а своєю заявою він себе і видає, бо як кажуть в народі, на злодію і шапка горить», – заявив заслужений юрист України.

Борис Руснак переконаний, що до влади мають йти державники, а не ті хто хоче вирішувати шкурняки та прикривати і примножувати свій бізнес.

«Люди ще не у владі, вони до влади тільки рвуться, а що ж вони будуть витворяти,  коли владу отримають?  Туди мають йти люди виховані, державники, а не ті, хто хоче  вирішувати свої «шкурняки», прикривати чи примножувати свій бізнес. Я бачу ті методи,  якими зараз політичні сили рвуться туди, мене це насторожує. Мені б не хотілося, щоб люди у такий спосіб, порушуючи і правові і етичні норми, приходили до влади у Чернівцях», – підсумував експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини