«Екзит-пол від «Єдиної Альтернативи» ніде офіційно не зареєстрований», – Комітет виборців України

25.10.2020

Екзит-пол, який у Чернівцях проводить дослідницька компанія «Info Sapiens» на замовлення партії «Єдина Альтернатива», ніде офіційно не зареєстрований, а люди, які його проводять, ніколи не проводили екзит-поли.

Про це повідомив заступник голови ГО «Комітет виборців» у Чернівецькій області  Ігор Баб’юк.

«Серед офіційних екзит-полів, які проводяться у Чернівцях  – «Інститут соціології Маковецького» та «Свобода слова Савіка Шустера». Решта  – це невідомо, що де і як», – зазначив Ігор Баб’юк.

Нагадаємо в «Єдиній Альтернативі» анонсували проведення екзит-полу компанією «Info Sapiens». Їх інтерв’юери опитують людей без анкет-опитувальників і без скриньок, відкрито запитуючи за кого людина проголосувала, при цьому роблять позначки на папірці, в яких видно результати, як голосують на даній дільниці.

Заступник голови ГО «Комітет виборців» у Чернівецькій області Ігор Баб’юк вважає такий екзит-пол «фількиною грамотою» та компрометацією процесу екзит – полів.

«Із того, що я бачу, вони набрали просто людей, які ніколи в своєму житті екзит-поли не проводили, що їм сказали, те вони і роблять щоб заробити по 800 гривень. Але це «фількіна грамота» насправді. Оцінку ми дамо, екзит-пол – це є екзит-пол, а це практично компрометація йде», – наголосив Ігор Баб’юк.

Раніше, керівник міського штабу  партії «Єдина Альтернатива» Руслан Рохов повідомляв, що компанія Info Sapiens проводить екзит-пол на замовлення PGR Consulting Group LLC, яку він очолює. Рохов зазначав, що ця компанія лідер на цьому ринку, і вже ввечері чернівчани зможуть побачити дуже точні дані опитувань.

Коли журналісти вирішили поцікавитись, як збирають інформацію працівники «Info Sapiens», жінка, яка проводила опитування комусь зателефонувала і сказала: «Алла, у мене тут неприятності». Після цього обидві працівниці компанії «Info Sapiens» почали тікати від журналіста.

На іншій же дільниці інтерв’юер «Info Sapiens», який приїхав з Коломиї, зізнався, що це перший такий досвід, і що таке екзит-пол він не знає.

З приводу відповідних порушень зареєстровані звернення до поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини