Суд зобов’язав Сокирянську ТВК зареєструвати список кандидатів від ВО «Батьківщина» до Сокирянської міськради

05.10.2020

Суд визнав протиправною та скасував постанову ТВК про відмову в реєстрації кандидатів «Батьківщини»

Чернівецький окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов Чернівецької облпарторганізації від ВО «Батьківщина» до Сокирянської міської ТВК, щодо відмови в реєстрації списку кандидатів від цієї політичної сили до Сокирянської міської ради. Обласна «Батьківщина» відстояла в суді право громадян обирати ту партію, яку вони хочуть, а не ті, які їм підтасовують  різноманітними маніпуляціями.

Суд визнав протиправною та скасував постанову ТВК про відмову в реєстрації кандидатів, зобов’язав тервиборчком зареєструвати кандидатів в депутати до Сокирянської міськради, включених до єдиного і територіального виборчих списків,  і стягнути на користь обласної «Батьківщини» за рахунок бюджетних асигнувань ТВК сплачений судовий збір в розмірі 2101 грн.

«Перевіряючи оскаржуваний позивачем індивідуальний правовий акт на відповідність його критеріям, наведеним у частині другій ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд приходить до висновку, що такий прийнято не на підставі та не у спосіб, встановлений законодавством, що регулює виборчі правовідносини, та є необгрунтованим; прийнятий без дотримання необхідного балансу між несприятливими наслідками для прав та інтересів позивача і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення», – йдеться у рішенні суду.

Пресслужба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини