Про людей забули: у Чернівцях багатоповерхівки і досі не підключені до каналізації

27.09.2020

Жителі вулиці Надрічної, що у Садгорі, просять допомоги у депутата міськради Віталія Михайлішина. Вони сплачують за водовідведення понад 50 гривень за кубометр, але й досі не підключені до центральної каналізації міста.

Мешканці Надрічної вже багато років просять владу підключити їх будинки до централізованої каналізації. У 2013 – му поруч під’єднали до каналізації лікарню, школу і садочок. Це відбулося в рамках активної роботи з благоустрою району та розвитку його інфраструктури, яким опікувалося тодішнє керівництво міста. Наступними для під’єднання до каналізації мали стати житлові будинки на Надрічній.

Однак у 2014- му, після приходу до влади Олексія Каспрука, про людей… просто забули.

Замість каналізації в цих будинках вигрібна яма, тож люди жаліються, що влітку через постійний сморід неможливо відкрити вікна. Викачувати нечистоти спецмашина приїжджає двічі на тиждень, але це не рятує ситуацію. Тож місцеві жителі звернулись до Віталія Михайлішина,  саме за ініціативи якого у 2013- му важливі об’єкти у Садгорі були приєднані до центральної каналізації, аби він і сьогодні допоміг вирішити ситуацію.

Депутат міськради Віталій Михайлішин розповів, що підключення цих будинків до каналізації вже є у програмі «Комфортне місто», тож в цьому році виготовлять проєктно-кошторисну документацію. Самі ж роботи розпочнуть навесні 2021 року, оскільки до зими зробити це не встигнуть. Наразі, аби допомогти людям, буде збільшена кількість спецмашин.

Також місцеві жителі просили відремонтувати міжбудинковий проїзд, який після дощів перетворюється на озеро та обладнати поруч з будинком пішохідний перехід через дорогу, оскільки тут в гуртожитку живуть переважно люди з вадами слуху.

Ці питання Віталій Михайлішин взяв на контроль та пообіцяв, що  проблеми вирішать по можливості швидко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини