Василь Продан: Як можна відкривати кримінальну справу за те, що ми ухвалили рішення, щоб їздив громадський транспорт?

31.08.2020

Секретар Чернівецької міськради вважає кримінальне провадження більш політичним рішенням ніж правовим

Василь Продан прокоментував відкриття кримінального провадження за послаблення карантину у Чернівцях, яке днями відкрила поліція щодо рішення депутатів.

«Відкрита кримінальна справа по факту прийняття міською радою рішення про те, що на території міста Чернівці діють інші обмеження, ніж ті, що передбачені постановою Кабінету Міністрів. Зокрема, ми дозволили роботу громадського транспорту, ринків, в певному режимі магазинів і торгово-розважальних центрів без розважальної зони, перукарень тощо.

Як можна відкривати кримінальну справу за те, що ми ухвалили рішення, щоб діти ходили у садочок, школу або їздив громадський транспорт? Вважаю цю кримінальну справу безглуздою і несправедливою. За законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», саме міська рада, як орган місцевого самоврядування, повинна приймати рішення про те, які обмеження діятимуть на цій території, за поданням місцевого санітарного лікаря. Мабуть, відкрита кримінальна справа – це більше політичне рішення, ніж правове», – розповів Василь Продан журналістам ІА АСС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини